Trainerscarrousel in top van amateurs pauzeert

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN / VEGHEL - In de top van het amateurvoetbal in deze regio staat de zogenaamde trainerscarrousel momenteel muurvast op de handrem. Het lijkt erop alsof er weinig gaat gebeuren deze winter, bijna iedereen lijkt te gaan bijtekenen. Alleen in Cuijk is er misschien sprake van stilte voor de storm. We nemen even de huidige stand van zaken door.

[image=264483]

Bij UDI'19 is Bas Gösgens(45) bezig aan zijn tweede seizoen. Vorig jaar gebruikte hij samen met zijn assistent Bart Möhlmann om een en ander te inventariseren en te kijken in welke richting de koers gevaren moest worden. De technische staf legde wat eisen neer bij de technische commissie en het gevolg was dat er een aantal goede spelers bijkwamen. Spelers uit Uden met veel kwaliteit en nog twee andere toevoegingen van naam. Daar tegenover stond echter ook een vertrek van een aantal gerenommeerde hoofdklassevoetballers. Gösgens beloofde beter voetbal en de lat moest resultaattechnisch ook omhoog. Het spel is ondertussen van een hoger niveau geworden, zeker de laatste vijf a zes wedstrijden, maar de achterstand op de kop van de ranglijst is wel redelijk opgelopen inmiddels. Indien er zondag wordt verloren van Blauw Geel'38 is de titel zo goed als iets utopisch geworden. Toch lijkt het er sowieso op dat Bas Gösgens ook volgend seizoen op Sportpark Parkzicht zal werken. In dat geval zal Bart Möhlmann ook weer aanschuiven. Verhalen als zou Gösgens naar BVV gaan, de club waar hij opgroeide, leken al meteen onwaarschijnlijk gezien het huidige niveau van de Bossche formatie. Indien UDI'19 ook door wil, en daar lijkt het op, dan zal Bas Gösgens zo goed als zeker blijven.

[image=253315]

Blauw Geel'38
In Veghel is Erwin van Breugel net begonnen en hij presteert resultaattechnisch top dus het moet wel raar lopen wil zijn contract niet binnenkort verlengt gaan worden. Van Breugel begon als een volslagen nobody aan de klus bij Blauw Geel'38, met assistent Lodewijk van Helvoirt aan zijn zijde, maar ondertussen stromen de punten in Veghel rijkelijker binnen dan verwacht. Critici fluisteren wel dat het spel van zijn team nogal aan de defensieve kant is en daardoor niet overdreven de smaakpapillen van de erkende liefhebber streelt maar als de Veghelaren zondag van UDI'19 winnen dan mag Van Breugel qua punten zeer tevreden zijn. De kans dat hij in Veghel blijft is zodoende bijna honderd procent.

[image=75814]

Nog een jaartje Bert Ruijsch
Op Sportpark Molenbroek is de goede sfeer weer terug sinds people-manager Bert Ruijsch zijn charismatische glimlach weer tevoorschijn heeft getoverd. De selectie had behoefte aan een zachte hand, een ondersteunende schouder, die ook nog een verstand had van voetbal en de clubcultuur kende. Bert Ruijsch, eerder al drie jaar zeer succesvol in Gemert, was dus de enige optie na het dramatische vertrek van Jan van Dijk en dit risicoloos ogende besluit van de leiding in Gemert is inderdaad ook zo uitgepakt. In Gemert heeft men onderling afgesproken dat er een optie ligt voor nog een seizoen maar dat beide partijen daar ook onderuit kunnen. De verwachting is dat Bert Ruijsch er nog een jaartje aan vastplakt al zal de nieuw te vormen technische commissie, de installatie laat overigens wel erg lang op zich wachten, wel wat dat betreft ondersteunend moeten zijn qua te volgen beleid. Ruijsch zal zeker willen meepraten, zonder daarbij overigens de baas te willen spelen. Ruijsch zal dus waarschijnlijk blijven.

Dennis Dekkers heeft al bijgetekend
In Rosmalen heeft Dennis Dekkers als enige in dit rijtje al officieel bijgetekend. Officieus was dit al weken bekend maar OJC bracht het pas afgelopen dagen formeel naar buiten. De jonge Dekkers werkt enthousiast aan een fris team waarbij het aanvallende voetbal een uitgangspunt is. Met inzakken en counteren net even wat meer punten halen druist tegen de filosofie van Dekkers in en dat siert hem. OJC voetbalt ondertussen dan ook best leuk en lijkt in de top 4 te gaan eindigen. Met het aanblijven van Dennis Dekkers komt er al meteen weer iets in beweging, of misschien net niet. Hierdoor zullen anderen namelijk eerder geneigd zijn om bij te tekenen want een interessante andere optie als OJC Rosmalen is alweer definitief ingevuld. Zo werkt het nu eenmaal.

[image=237749]

Kraay Junior en De Kruif blijven ook, of toch niet?
Hoewel niemand in Cuijk dit wil bevestigen, en waarom zouden ze ook in dit stadium, sijpelen er toch signalen naar buiten dat Hans Kraay junior en Piet de Kruif aan hun tweede en meteen laatste seizoen op de Groenendijkse Kampen bezig zijn. JVC Cuijk heeft in ieder geval met het grootste gedeelte van de spelersgroep alweer gesproken over volgend seizoen. Andere spelers verkeren nog in het ongewisse. Ondanks, nogmaals, geen enkele officiële bevestiging vanuit het Cuijkse is het geen uitgemaakte zaak dat volgend jaar dezelfde technische staf actief is. En dat terwijl JVC dit jaar ontzettend leuk voetbalt en ook nog eens goed presteert. Volgende week staat de grootste wedstrijd in de historie van de club op het programma als MVV op bezoek komt in het kader van de vierde ronde van de KNVB Beker. Daarna komt er waarschijnlijk snel nieuws.

[image=261427]

Frank Brands zal blijven
In Schijndel gaat het crescendo met de plaatselijke RKSV. Ondanks een beperkt budget is de nieuwe trainer Frank Brands erin geslaagd om goed mee te doen met zijn team. Ondanks de 0-1 nederlaag tegen Blauw Geel'38 van vorige week staat men nog steeds geparkeerd in de subtop van de Hoofdklasse B. Alles wijst erop dat Brands gaat blijven maar er moeten nog wel wat puntjes op de i gezet worden, zoals dat zo mooi heet. Indien die altijd aanwezige paar plooien worden platgestreken zal Frank Brands zijn handtekening zo goed als zeker zetten onder een nieuwe verbintenis met RKSV Schijndel. (Willy Rooyakkers)
Meer berichten