5G: Ook Odiliapeel kansloos in Nijnsel

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN / CUIJK - Nijnsel lijkt zich nu al te kunnen gaan opmaken voor de titel in de vijfde klasse G. Ook de laatste achtervolger, Odiliapeel, ging namelijk met 4-0 kansloos tegen de koploper ten onder. Elsendorp behaalde de eerste zege van het seizoen door met 2-1 van WHV te winnen.

Odiliapeel was bezig aan een goede serie maar in Nijnsel had men weinig kans. Al in de eerste helft kwamen de gastheren op voorsprong toen Paul van der Rijt zijn lobje tot doelpunt promoveerde. Net voor de lijn tikte Stefan Hulsen echter toch nog even aan waardoor hij zijn tiende van het seizoen aantekende: 1-0. Een echte spits dus. Na de pauze besliste Nijnsel de ongelijke strijd door sterke acties van invaller Toby Verhoeven. Eerst scoorde hij zelf en even later stelde hij Johan van der Pas in staat de 3-0 in te schieten. Paul van der Rijt zorgde nog voor 4-0.

Elsendorp haalt eerste driepunter binnen
Een zwaar gehavend WHV kon hekkensluiter Elsendorp niet van de eerste zege afhouden. Het was Bart van de Boogaard die na de pauze profiteerde van een door WHV-doelman Davy van de Ven losgelaten bal: 1-0. Even later tekende Roy van de Wetering voor 2-0 waarna de doelpuntenmaker iets verderop in de wedstrijd terecht rood kreeg vanwege hard doorgaan op doelman Van de Ven. Martijn van Pinxteren bezorgde WHV vanaf de stip de aansluitingstreffer (2-1) maar verder kwam men niet. Doordat WHV al drie keer gewisseld had moest men in de slotfase ook nog met een man minder verder.

Vorstenbossche Boys slaat toe in Keldonk
Eindelijk had Vorstenbossche Boys weer zowat alle spelers terug van blessures en schorsingen Dit in tegenstelling tot de gehavende tegenstander Keldonk. Beide ploegen maakten er voor de pauze een gelijkopgaande wedstrijd van met kansen over en weer. De eerste was voor de gasten maar daarna werd Keldonk een aantal keren gevaarlijk. Na de pauze sloegen de bezoekers onverbiddelijk toe. Noud Donkers kopte raak op aangeven van Marvin van Heeswijk: 0-1. Daana was het Rick Terwindt die de 0-2 aantekende voordat Wesley Dekkers met een fraaie kopbal nog meer zout in de Keldonkse wonden strooide: 0-3.

Constantia verslaat FC De Rakt
De toeschouwers zagen in Wanroij de gasten uit Uden al snel de leiding nemen. Een slechte terugspeelbal werd een prooi voor Guus van Kessel: 0-1. Constantia sloeg echter snel terug hoewel FC De Rakt in deze fase het initiatief had. Harm Poels en Ruud van Duijnhoven zorgden ervoor dat het 2-1 werd. Na de pauze geen geweldig voetbal maar Constantia bleef overeind. FC De Rakt raakte nog wel de paal en kon zodoende aanspraak maken op een punt wat er uiteindelijk dus niet kwam.

Geflatteerde zege WEC
WEC won door twee goals van Twan van Uden met 2-1 van DSV maar mocht daarmee de handjes dichtknijpen. De gasten hadden zeker recht gehad op een punt maar konden niet toeslaan. In de tweede helft verzuimde WEC om de ontstane ruimtes in de counter goed uit te spelen, terwijl dat wel degelijk mogelijk was. Hierdoor bleef het spannend tot het einde.

[image=264907]

Uitslagen vijfde klasse G:
- Keldonk - Vorstenbossche Boys 0-3
- Nijnsel - Odiliapeel 4-0
- Elsendorp - WHV 2-1
- Constantia - FC De Rakt 2-1
- WEC - DSV 2-1

Stand vijfde klasse G:
1. Nijnsel/TVE 11 - 31
2. Constantia 11 - 21
3. Odiliapeel 11 - 21
4. Vorstenb.Boys 11 - 21
5. Keldonk 11 - 20
6. WEC 11 - 15
7. FC de Rakt 11 - 12
8. DSV 11 - 11
9. ELI 10 - 10
10. WHV 11- 9
11. Elsendorp 11 - 4
Meer berichten