UDI'19: Bittere pil met zege verwerken

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN - Aan alles was na afloop te merken dat de minieme nederlaag bij Gemert (1-0) hard was aangekomen bij staf, begeleiding en spelers van UDI'19. Wederom stonden de Parkzichters met lege handen terwijl men recht had gehad op meer.

Maar 'als' telt niet in het voetbal, de ranglijst liegt niet. De keiharde realiteit leert ons dat UDI'19 inmiddels een achterstand heeft opgelopen van zeven punten op de twee koplopers Gemert en Blauw Geel'38. In Gemert deden de Udenaren taktisch gezien eigenlijk alles goed. Vooral in de eerste helft werd er goed georganiseerd en zeer gedisciplineerd gespeeld. Gedurfd ook. Waar Blauw Geel'38 zich in Gemert nog had ingegraven daar nam UDI'19 het initiatief om vroeg druk te zetten in de opbouw van de gastheren. Het plan werd uitstekend uitgevoerd maar uiteindelijk ontbrak het aan de goede uitvoering als men eenmaal in balbezit was gekomen. Zoals zo vaak kwam de dolksteek niet, vergat men zichzelf te belonen. Toen men in de tweede helft moest inzien dat een punt het hoogst haalbare was deze middag kreeg UDI'19 ook nog de genadeklap toegediend in de vorm van een late goal van technicus Erik van Dijk. Gemert was sterk teruggekomen en minstens gelijkwaardig na de rust. Een duur doelpunt, immers goed voor drie punten. Twee meer voor Gemert en eentje minder voor de Udenaren.

[image=209995]

Komende wedstrijden
Het gevolg is dat UDI'19 in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop verplicht is de volle buit binnen te halen. Mocht men nog iets willen tenminste. Waar Rob Zegers zich in Gemert nog grieperig had getoond lijkt nu iedereen tenminste echt fit. Ook Robin van Cuijk en Dimitri Cremers zijn er weer bij dus trainer Bas Gösgens, het wachten is op zijn contractverlenging, heeft sinds lange tijd weer de beschikking over een volledig fitte selectie. Zondag wacht EHC wat normaal gezien een tegenstander is die de Parkzichters goed ligt. Vorig jaar werd er twee keer van gewonnen, waarvan thuis met 3-0. Het duel werd gespeeld op het kunstgrasveld, naast het hoofdveld, en het was Mustafa Seddiqi die in de spits stond en twee keer scoorde. De kans lijkt klein dat de Afghaan zondag ook aan de start staat overigens want Sam Wassenberg is de eerste optie in de spits. Volgende week wacht het belangrijke duel bij Blauw Geel'38 in Veghel, dan kan er weer het een en ander goed gemaakt worden. Eerst echter maar eens van EHC winnen. Dat is al moeilijk zat. Thijmen de Ruiter is geschorst.

[image=264544]

Programma Hoofdklasse B:
- Deurne - Baronie
- Dongen - Bekkerveld
- UDI'19 - EHC
- Schijndel - Bl. Geel'38
- Nuenen - Gemert
- Venray - De Valk
- Groene Ster - OJC Rosmalen

Meer berichten