4H: Valt de beslissing volgende week?

Voetbal 34 keer gelezen
Valt de beslissing in de vierde klasse H volgende week zondag? Boskant en FC Uden spelen dan de absolute kraker. Deze zondagmiddag werd in ieder geval de laatste competitiewedstrijd voor de topper gewonnen.

FC Uden had het knap lastig op bezoek bij NLC'03. De eerste helft had de koploper het duel echter al in het slot kunnen gooien, maar Patrick Witjes miste twee opgelegde kansen. NLC'03 legde na wisseling van speelhelft FC Uden het vuur aan de schenen. Het kreeg ook kansen, maar FC Uden-doelman Dennis van Ballegooij hield zijn doel schoon. Witjes zorgde uiteindelijk voor de beslissing in Udens voordeel. Op knappe wijze wist hij een van de lat terugkerende bal in te koppen. "NLC'03 slaagde erin bepalende spelers bij FC Uden uit te schakelen", aldus trainer Johan van Osch. "Nu werken we toe naar de wedstrijd tegen Boskant. Bij winst is het gat acht punten en dan moet het raar lopen als we alles uit handen gegeven. Maar zeg nooit nooit."

Boskant wint
Ook Boskant blijft uitstekend presteren in de vierde klasse H. Door de 0-1 overwinning op Ollandia blijft het gat met FC Uden vijf punten. Namens de bezoekers kwam Pieter van de Warenburg tot scoren. Trainer Henry van Wanrooy weet wat er zondag op het programma staat en zal zijn ploeg optimaal voorbereiden.

Cito wint derby
Cito bleek zondagmiddag de sterkste in de Osse derby tegen FC Schadewijk. Roy Smeehuijzen was belangrijk voor de thuisploeg met twee snelle doelpunten. Na een uur spelen viel de 3-0 van Rob Konings. Cito staat door de winst vijfde, FC Schadewijk is tiende en staat daarmee net boven de degradatiestreep.

[image=264529][image=264530][image=264531]

Spektakel in Demen
VOW kwam vorige week tegen Ruwaard van een 6-2 achterstand terug tot 6-6. Tegen SDDL wist de ploeg van trainer Gerrit van Uden ook bijna een 4-0 achterstand goed te maken. De teller bleef echter steken bij 4-3. De thuisploeg leidde met rust met 3-0 door goals van Ties Klievink, Kevin Bens en Jacques de Vocht. Daan Klievink leek het duel vervolgens definitief te beslissen: 4-0. VOW ging echter opportunistischer voetballen en dat leidde tot de 4-1 van Bart van den Oever. Toen Jelle Bosch en Michel Tielemans de 4-2 en 4-3 maakten, was er volop spanning in Demen. "Tot mijn verbazing deed mijn ploeg wat het ook deed tegen Ruwaard", verklaarde VOW-trainer Gerrit van Uden, die afgelopen week zijn contract in Zijtaart met een jaar verlengde. "De 4-4 kon ook nog vallen, maar ook de 5-3 van hun. Het bleef echter bij 4-3." Tien tegendoelpunten in twee wedstrijd baart Van Uden wel zorgen. "We gaan eraan werken om de foutjes achterin eruit te halen. Want dat er iets moet gebeuren, is duidelijk."

[image=264566][image=264570]

Ruwaard laat winst liggen
Ruwaard scoorde dit seizoen 26 keer (na FC Uden het meest), maar kreeg er 27 om de oren (na VOW en DVG het meest). Vorige week kwam VOW in de tweede helft van een 6-2 achterstand terug naar 6-6, ook vandaag in Mariahout was de tweede helft dodelijk voor het door blessures geplaagde Ruwaard. In een goede eerste helft was het Ruwaard dat toch wel verrassend een 0-2 voorsprong nam dankzij doelpunten van Tom Appeldoom en Gadim Telli. Een fout van de Ruwaard-doelman leverde de 1-2 op. Het moment van de wedstrijd was een penalty voor Ruwaard. Een Mariahout-speler sloeg de bal met zijn hand uit het doel en kreeg rood. Een andere speler duwde daarop de scheidsrechter en kreeg ook rood. Danny Laukes miste echter de penalty en het negental van Mariahout leefde nog. Sterker nog, Ruwaard maakte de kansen niet af en de thuisploeg sloeg nog twee keer toe: 3-2. "Weer een grote zeperd", was een sportieve Carlo van Bergen na afloop. "We zitten in een heel slechte film en hopelijk komt er geen verlenging van. We speelden net als tegen VOW goed, maar uiteindelijk geven we zes punten weg. Het is nu hunkeren naar de winterstop, zodat geblesseerde spelers weer aan kunnen sluiten. Want ook vandaag moesten er weer jongens meedoen die nog niet wedstrijdfit zijn. Conditioneel leg je het dan af."

Blamage SCMH
DVG heeft de eerste overwinning van het seizoen op zak. De hekkensluiter haalde op eigen veld uit tegen SCMH. Voor rust wisten beide ploegen niet te scoren. In de tweede helft opende DVG de score, toen Bart de Windt knap de doelman van SCMH verschalkte. De paal voorkwam de snelle 2-0 en het werd vrijwel uit het niets 1-1 toen Carli van Asseldonk een penalty benutte. De scheidsrechter floot voor een strafschop na een overtreding van doelman Ronald Martens.
Na een klein uur spelen moest SCMH met tien man verder toen Pim van den Berg een directe rode kaart kreeg. Tegen tien man bleek DVG uiteindelijk te sterk. Peter Versantvoort schoot een vrije trap binnen en zorgde daarmee voor de 2-1. SCMH was via onder andere Carli van Asseldonk (op de paal) dichtbij de 2-1, maar een kwartier voor tijd werd het 3-1 en 4-1. Beide keren was het jeugdspeler Twan van de Broek die de Liempdenaren liet juichen.