5G. Van der Rijt: 'Brede selectie belangrijk'

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN / CUIJK - Nijnsel heeft in de vijfde klasse G voorlopig behoorlijk wat afstand genomen. Liefst zeven punten staan ze inmiddels voor de op de eerste achtervolger. Aanvallende middenvelder Paul van der Rijt wijt dit aan de brede selectie. Van der Rijt: "Dat denk ik wel ja. Er zijn ook concurrenten die met hun eerste elf misschien wel beter zijn maar bij de eerste de beste blessure of schorsing meteen in de problemen komen. Een brede selectie is gewoon cruciaal."

De laatste weken is het Stefan Hulsen die veel belangrijke goals voor Nijnsel maakt, hij lijkt echter zondag vanwege een hamstringblessure niet te spelen. Ook Johan van der Pas heeft last van een kwetsuur. Zondag ontvangt de lijstaanvoerder Vorstenbossche Boys dat afgelopen zondag bij FC De Rakt eindelijk weer wist te winnen en gewoon goed meedoet in de bovenste regionen. De ploeg van trainer Mario van Berkom wordt geplaagd door schorsingen en blessures maar haakt dus toch aan.

Eerste zege Elsendorp?
FC De Rakt pakt een stuk de 'Midden Peel' weg richting Venray om bij Elsendorp af te buigen richting plaatselijk sportpark. Elsendorp pakte vorige week het eerste punt van de lopende competitie. Hoewel de ploeg van trainer Marcel Verberkt dus stijf onderaan staat is het wel een team dat probeert te voetballen. Het ontbreekt misschien wat aan stootkracht maar de spelopvatting wordt door menig vijfde klasse G-watcher bewonderd. FC De Rakt moet echter de punten meenemen, van het oogpunt van coach Raymond Danse gezien.

[image=259522]

Verrassende nummer twee
Odiliapeel genoot van een weekje rust maar moet nu weer aan de bak. Men moet naar Lieshout waar het lokale ELI wel een succesje kan gebruiken. Het eens zo trotse ELI is afgezakt naar een bedenkelijk niveau en zal azen op eerherstel. De vraag is of het spelersmateriaal zulke snode plannen toelaat. Odiliapeel staat inmiddels op een verrassende tweede plaats, erg knap. Hans Adam valt niet eens zo veel op maar heeft er wel gewoon al weer 14 in het mandje liggen. Een superspits in de vijfde klasse G dus. Niet meer en niet minder.

Vijfde klasse G:
- Keldonk - WHV
- Constantia - DSV
- Elsendorp - FC de Rakt
- ELI - Odiliapeel
- Nijnsel/TVE - Vorstenb.Boys
Meer berichten