1D: HVCH en DESO spelen 'heet wedstrijdje'

  •   keer gelezen   Voetbal
HEESCH – Voor HVCH en DESO staat er zondagmiddag een belangrijke derby op het programma. Voor de zes Heesche voetballers in Osse dienst is het bovendien een bijzondere wedstrijd. Zoals voor Nick Leijten (22), die afgelopen zomer HVCH voor DESO verruilde. "We zullen een zeer gemotiveerd HVCH tegenover ons krijgen."

[image=264482]

Bij de Osse club spelen naast Leijten nog vijf Heesche spelers: Ronald van Herpen, Donny van Herpen, Thomas van den Broek, Roy Vissers en Jeffrey van Uden. "Vooral bij de Heesche jongens leeft de wedstrijd tegen HVCH, maar ook voor onze ploeggenoten is het een leuke wedstrijd. In Heesch is het al helemaal een belangrijke wedstrijd. Zij voelen rivaliteit ten opzichte van DESO en zullen 150 procent gemotiveerd zijn. Wij zijn dat ook, dus het kan een leuk potje worden." HVCH komt bij winst op gelijke hoogte met DESO, de huidige nummer drie. De Ossenaren moeten winnen om niet de koppositie uit het zicht te verliezen. "We zijn wakker geschud na de 3-1 nederlaag bij SV Meerssen afgelopen zondag. HVCH heeft een goede ploeg en voetbalt onder de nieuwe trainer William van Overbeek aanvallend. Ze hebben voorin met Rik Korsten en Tom Hekerman veel snelheid. En ze hebben met Rob van Erp een goede doelman, ik ben blij voor hem dat hij weer fit is."

[image=264481]

Eerste keeper
Leijten is in zijn eerste seizoen bij DESO direct basisspeler. Iets dat hij vanwege een blessure en een felle concurrentiestrijd met Van Erp de afgelopen twee seizoenen niet was. "Ik ben heel blij dat ik elke week speel. De trainer geeft me vertrouwen en ik zit lekker in m’n ritme. Zes keer hebben we de nul gehouden, dus ik ben niet ontevreden. Maar het kan natuurlijk altijd beter." De stap van het grote HVCH naar het relatief kleine DESO is de stukadoor goed bevallen. "Bij HVCH kende ik iedereen, maar ook bij DESO bevalt het erg goed. Ik voel me er thuis en we hebben een leuk team. Het is zeker geen los zand, want ook buiten het voetbal gaan we met elkaar om. Met Niels van Casteren staat er een jonge en goede trainer voor de groep. Hij voelt ons goed aan."

Blessure
Regilio Jacobs komt dit seizoen niet meer in actie voor DESO. De centrale verdediger heeft zijn achterste kruisband afgescheurd.

Programma 1e klasse D:
-HVCH - DESO
-TOP - BSV Limburgia
-Sportclub Susteren - Heidebloem
-SSS'18 - Chevremont
-SVC 2000 - SV Meerssen
-RVU - Wittenhorst
-Sparta'25 - Someren

Stand eerste klasse D:
1. SV Meerssen 10-21
2. Someren 10-19
3. DESO 10-19
4. Heidebloem 10-19
5. BSV Limburgia 10-19
6. TOP 10-16
7. HVCH 10-16
8. Sportclub Susteren 10-15
9. Sparta'25 10-11
10. RVU 10-9
11. SVC 2000 10-9
12. Chevremont 10-9
13. Wittenhorst 10-8
14. SSS'18 10-2
Meer berichten