3D: Venhorst – Boekel Sport mooie derby

  •   keer gelezen   Voetbal
Filemeldingen op de Statenweg van Boekel naar Venhorst, dat zeker. Allemaal het directe gevolg van de derby tussen Venhorst en Boekel Sport komende zondag. Herpinia – Nooit Gedacht mag er ook zijn, waar Avesteyn naar het verre Siebengewald afreist voor de ontmoeting met Stormvogels'28. Kan Avanti'31 de recentelijke successen een vervolg geven? Mooie wedstrijden zondag en wie weet wat de Sint in deze donkere dagen nog voor verrassingen heeft.

Door: Peter Kuijpers

[image=264311]

Door de vier opeenvolgende nederlagen is het team van trainer Willem van der Burgt van Venhorst in de zo gehate gevarenzone beland. Avanti’31 en Stormvogels staan daar nog onder, maar hebben één wedstrijd minder gespeeld. Van der Burgt: "Lang geleden dat deze derby in competitieverband is gespeeld, maar deze wedstrijd leeft al zolang als de competitie-indeling bekend is. Door de rode kaart die onze keeper zondag heeft gekregen moet uitgerekend hij, die uit Boekel komt, deze wedstrijd missen. Ik hoop dat we de lijn van de eerste helft tegen Margriet door kunnen trekken. De hele groep zat na afloop met een fikse kater maar, er is niets mooier om die tegen Boekel weg te spoelen. We hebben er zin in." Boekel Sport is vermoedelijk ook wel toe aan een goed resultaat. Het broddelwerk tegen Stormvogels’28 zondag en de passiviteit een week eerder tegen Festilent zullen trainer Ruud Vermeer niet vrolijk hebben gestemd. Twee teams die wat goed te maken hebben zondag in Venhorst. Dat belooft altijd veel goeds.

[image=198200]

Stormvogels’28 – Avesteyn
Trainer Antwan van Rijn van Avesteyn maak je niet gek met een verloren wedstrijd. De zaken lopen momenteel wat minder vlotjes in Dinther. Dan komt er wat gemor van de getrouwen die de laatste jaren alleen maar met de handen in de lucht hebben gestaan. En vooral als je bepaalde sterkhouders gaat missen kan het resultaat wel eens tegenvallen. De club en trainer willen ook niet onverantwoord gebruik maken van talent Lars van Lee die in principe nog gewoon in het A-1 elftal speelt. Dat hij dat team dik en dubbel is ontgroeid. is een ander punt. Van Rijn: "Ons veldspel was afgelopen zondag echt slecht. Maar geschrokken ben ik niet. Ieder seizoen speel je een paar slechte wedstrijden met ongelukkige momenten. Het is echter wel zo dat we een in een mindere fase zitten. Maar we raken niet in paniek. Want we weten dat we beter kunnen. We gaan er dan ook alles aan doen om in Siebengewald niet te verliezen. Ik reken op de steun van onze supporters dat hebben we nu nodig." Bij Avesteyn keert Pieter Kuijpers weer terug en is Rens van Vugt nog een vraagteken.

Herpinia – Nooit Gedacht
De Herpenaren lieten zich zondag verrassen door het opgestane Festilent. Zondag komt Nooit Gedacht naar De Wilgendaal. Nooit Gedacht-trainer Jurgen van Wanrooij heeft ongetwijfeld nog kiespijn hoe in de laatste seconden vorige week DAW nog langszij kwam. Zondag kan dat worden gladgestreken in Herpen. Van Wanrooij: "De teleurstelling na het gelijke spel was groot afgelopen zondag, dat klopt. Iedereen baalde flink. Aankomende zondag rest ons maar een ding en dat is winnen in Herpen en dat is een behoorlijke opgave. Herpinia is een ervaren ploeg met een aantal slimme spelers. Wij zullen vooral ons eigen spel moeten spelen en de kwaliteiten van Herpinia zullen we eruit moeten halen. Het moet echt, anders wordt het gat met Rhode en Margriet te groot en die willen we in het vizier houden."
Sander Strik, trainer van Herpinia, had ook al geen vrolijk weekeinde met het verlies thuis tegen Festilent. Komende zondag trappen zijn mannen opnieuw af op het eigen sportpark, waar winst bijzonder welkom is. Strik: "Ondanks dat we beter waren tegen Festilent was het gewoon slecht. Ik heb vier leuke aanvallen gezien en de rest strandde iedere keer door eigen toedoen. Onder de maat en die maat zal zondag echt omhoog moeten. We zullen dat op de komende trainingen recht moeten zetten. Voor ons is Nooit Gedacht maar een tegenstander, ze zijn allemaal even lastig te bestrijden."

[image=264312]

Margriet – Achates
Margriet speelt opnieuw thuis. Tegenstander Achates komt uit Ottersum. Trainer Rob Ernst van Achates behaalde zondag een verdienstelijk punt tegen koploper Rhode. Of Koen Theunissen zondag speelt, is nog maar de vraag. De speler kreeg zondag twee gele kaarten voorgeschoteld. Margriet mag Joey Schuurmans nog niet opstellen. De speler kreeg zondag zijn vijfde gele kaart en blijft om die reden nog in het nette pak. Zondag was de absentie van de Margriet- aanvoerder echter geen belemmering om de winst en periodetitel binnen te halen. Zondag spelen de mannen van trainer Gaby Kuijpers opnieuw thuis. De 'stoute' trainer mag nog steeds niet in de Margriet-dug out plaats nemen. Zijn taken worden voorlopig prima waargenomen door oud-speler Claus van Vugt. Deze taak zal hij tot aan de winterstop moeten vervullen omdat Kuijpers na zondag nog twee wedstrijden is geschorst.

[image=213242]

Festilent – Rhode
Eindelijk weer eens thuiswedstrijd voor het Zeelandse Festilent. Zondag komt koploper Rhode naar De Bundel. Na de 1-1 op 27 oktober tegen Avesteyn waren het nog louter uitwedstrijden. De laatste twee werden in winst omgezet en daar zijn ze bijzonder blij mee in Zeeland. Trainer Maikel van Orsouw in ieder geval wel: "Afgelopen zondag hadden we vijf spelers met blessures langs de kant staan, dus alle complimenten naar het team dat de punten mee uit Herpen bracht. Maar we moeten realistisch blijven. Rhode is een heel goed team met enkele puike spelers. Ze staan dus niet voor niets bovenaan. Wij moeten ervoor zorgen dat we er als team staan. Iets meer brengen in het voetballende gedeelte dan de afgelopen twee wedstrijden, dan zijn we niet kansloos tegen Rhode."
Trainer Theo van Lieshout van Rhode: "We moeten er ons op voorbereiden dat we komende zondag een zware pot tegemoet gaan. Festilent dat de laatste twee wedstrijden heel knap gewonnen heeft. En dat tegen lastige tegenstanders. Voor komende zondag moeten we wel wat puzzelen wat betreft de basisopstelling. Echter spelers die door de blessures van anderen de kans krijgen pikken het goed op. We gaan vol vertrouwen naar Zeeland."

Avanti’31 – DAW
Avanti'31-trainer Hans van Es was dik tevreden zondag na de winst in Dinther op Avesteyn. Van Es: "Het was een overwinning van het collectief. Geen echte uitblinkers, maar wel een team dat voor elkaar door het vuur wenst te gaan. Dat geeft vertrouwen. En met 4-1 kun je toch niet spreken van een gelukkig winst dacht ik zo. Ik hoop dat we dat zondag tegen DAW opnieuw kunnen brengen.” Van Es is volgende week zaterdag gast in het SkyLine sportprogramma.

[image=238937]

DAW-trainer Rob van Griensven heeft zich de knieën stuk geslagen van het lachen in Geffen vorige week. Dat puntje in het eindsignaal had ook hij niet meer verwacht. Soms is voetbal ondoorgrondelijk blijkbaar. Van Griensven: "Ik denk inderdaad dat wij anders van het veld stapten dan Nooit Gedacht, maar als je de wedstrijd zag was een gelijkspel toch de juiste afspiegeling van de wedstrijd. Achterin schakelde Rick Willems Perry van Herpen volledig uit. Alleen konden we niet lang genoeg in balbezit blijven om echte kansen te creëren. Zondag de wedstrijd van het jaar. Winst is top vier en verlies is onderste vier. We zullen ons moeten voorbereiden op een echte karakterploeg wat Avanti'31 is met een bevlogen coach als Hans van Es."

Programma derde klasse D:
-Stormvogels'28 - Avesteyn
-Herpinia - Nooit Gedacht
-Margriet - Achates
-Venhorst - Boekel Sport
-Festilent - Rhode
-Avanti'31 - DAW

Stand 3D:
1. Rhode 10 - 21
2. Margriet 10 - 20
3. Nooit Gedacht 10 - 17
4. DAW 10 - 14
5. Avesteyn 10 - 14
6. Boekel Sport 9 - 12
7. Festilent 9 - 12
8. Achates 9 - 12
9. Venhorst 10 - 10
10. Herpinia 9 - 10
11. Stormvogels 9 - 8
12. Avanti'31 9 - 7
Meer berichten