Schaap: 'Nijnsel is de te kloppen ploeg'

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN / CUIJK - Ook in de vijfde klasse G is er zondag een omvangrijk inhaalprogramma gepland. De wedstrijd die er het meeste uitspringt is Constantia - Nijnsel. In Wanroy ontvangt de ambitieuze thuisploeg daarmee de ongenaakbaar lijkende koploper.

De inmiddels 60-jarige Jan Schaap is al drie seizoenen trainer van Constantia. Onlangs werd bekend dat hij er nog een vierde jaar aan gaat vast plakken met een optie voor nog langer. Opmerkelijk. Jan Schaap: "Ja, maar ik heb het dan ook geweldig naar mijn zin in Wanroy. Het is hier ontzettend fijn werken. Ik sta altijd nog met plezier op het veld en thuis vinden ze het ook prima dus waarom niet?".

[image=263976]

Dertig jaar
Schaap is een ouwe rot in het vak, hij zit al drie decennia lang op menig bank langs diverse velden. Hij behaalde al vele successen en heeft nu opnieuw een ploeg onder zijn hoede met mogelijkheden. Afgelopen zondag werd er wel volledig onverwacht met 2-1 bij WEC verloren. "Dat hadden we aan onszelf te wijten. We speelden voetballend een aardige eerste helft maar daarna werd het een stuk minder. Waar dat aan ligt? Goeie vraag." Het doordeweekse bekerduel met Sparta'25 (3-0 verloren) gaf weer zicht op verbetering. "Met de rust stond het zelfs nog maar 0-0. Ik denk dat we aardig speelden. Zondag spelen we tegen Nijnsel en als we nog iets willen moeten we deze wedstrijd winnen. Aan een gelijkspel hebben we ook al niet veel. We moeten als winnaar van het veld stappen zondag, Nijnsel is op het moment de té kloppen ploeg."


Programma vijfde klasse G:
- Keldonk - DSV
- Constantia - Nijnsel/TVE
- Elsendorp - WEC
- ELI - WHV
- FC de Rakt - Vorstenb.Boy
Meer berichten