'O.S.S.’20 in potentie een Hoofdklasser'

  •   keer gelezen   Voetbal
OSS – Tony de Groot is pas 25 jaar, maar toch al één van de meest ervaren spelers van O.S.S.’20. Naast het maken van doelpunten brengt hij zijn ervaring over aan zijn veelal jonge ploeggenoten. Tot nu toe gaat het goed met de talentvolle Osse formatie in de eerste klasse C. “Als we deze groep bij elkaar kunnen houden, is O.S.S.’20 in potentie een Hoofdklasser.”

[image=256327]

De Groot doorliep de jeugdopleiding van TOP Oss en voetbalde er ook in het eerste team. Hij vertrok vervolgens naar De Treffers, speelde voor OJC Rosmalen en koos afgelopen zomer voor O.S.S.’20. “Het is een stapje lager, maar het was wel een bewuste keuze. Ik ging in eerste instantie naar FC Lienden, maar toen dat afketste, had ik niet veel zin meer in gesprekken. Bij O.S.S.’20 was het gevoel goed en het is voor mij om de hoek”, aldus de Ossenaar. “Toen ik bij O.S.S’20 tekende, toonden grote amateurclubs belangstelling. Maar ik heb zeker geen spijt van mijn keuze. Dit is een mooie club, ik ken er veel mensen, er is een goede trainer en een leuke spelersgroep. Maar ik zou liegen als ik in de toekomst niet een keer hogerop wil.”

Hoofdklasse
Met een derde plaats in de eerste klasse C doet de formatie van trainer Maarten van Vugt goed bovenin mee. “De technische staf heeft uitgesproken dat een plek bij de eerste vijf haalbaar moet zijn. Als spelers gaan we voor een prijsje. Een kampioenschap zou heel leuk zijn, maar het is geen doelstelling van ons. Ik denk wel dat als deze spelers langer bij elkaar spelen, promotie naar de Hoofdklasse zeker mogelijk is.”
Persoonlijk gaat het ook goed met De Groot. Met tien treffers in acht wedstrijden staat hij hoog in het Regio Topscorer Klassement. “Tot nu toe gaat het eigenlijk wel lekker. Ik heb het ook heel goed naar mijn zin, dat helpt wel om tot een goede prestatie te komen. O.S.S.’20 heeft me gehaald om doelpunten te maken. Ik heb mezelf dan ook het begin van het seizoen opgelegd om minimaal 20 goals te maken.”

Eigen kracht
TEC is volgens De Groot titelkandidaat nummer één. De ploeg uit Tiel komt zondagmiddag naar De Rusheuvel. “Gezien de selectie en het budget moet TEC voor de titel gaan. Daaronder komen Vlissingen en O.S.S.’20. Maar zondag gaan we van eigen kracht uit. Als we ons niveau halen, kunnen we gewoon goed voetballen.”

Programma eerste klasse C:
-O.S.S.'20 - TEC
-Vlissingen - Best Vooruit
-LONGA - Nieuw Woensel

Stand eerste klasse C:
1. Vlissingen 9-21
2. TEC 8-20
3. O.S.S.'20 8-16
4. Geldrop/AEK 9-15
5. Moerse Boys 10-15
6. EFC 10-14
7. Nieuw Woensel 9-13
8. Roosendaal 10-12
9. Brabantia 9-11
10. DESK 9-11
11. LONGA 8-9
12. TSC 10-8
13. BVV 10-7
14. Best Vooruit 9-6

[image=115549][image=63029]
Meer berichten