4H: Boskant wil naar boven blijven kijken

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN - FC Uden is voorlopig onverslaanbaar in de vierde klasse H. De Udenaren wonnen alle tien gespeelde wedstrijden. Boskant heeft ook slechts vijf verliespunten en is de enige ploeg die op gepaste afstand volgt. Zondag gaat de formatie van trainer Henry van Wanrooy op bezoek bij DVG, dat met slechts één punt onderaan staat.

[image=224879]

Van Wanrooy waakt voor onderschatting. "Wij mogen DVG niet onderschatten. Ze hebben het afgelopen zondag FC Uden een helft heel lastig gemaakt. Het is bovendien een derby en dat is een wedstrijd op zich. Daarna volgt het duel tegen Ollandia, ook een derby. Wij hebben nu al zin in de wedstrijd van zondag. Donderdag gaan we scherp trainen en dan zijn we klaar voor de wedstrijd tegen DVG."
Boskant won afgelopen zondag met 4-1 van NLC'03. Volgens Van Wanrooy een hele goede wedstrijd van zijn ploeg. "We hebben een mindere fase gehad, maar het grootste deel van de wedstrijd hadden we controle. We kregen toen we de eerste helft van het veld liepen een applaus van de vaste oudere supporters. Dat betekent wat in Boskant."

Leergierig
Over de selectie is Van Wanrooy tevreden. "Je ziet dat wij een brede leergierige selectie hebben. Ondanks andere spelers of positiewisselingen blijven wij goed voetballen. Wij gaan ook beter om met teleurstellingen. Het acceptatievermogen naar zichzelf als er iets verkeerd gaat wordt ook een stuk beter maar moet nog meer. Elke training zijn de spelers bezig om beter te worden, de opkomst is prima en er is lekker veel inzet. Als je dat kunt omzetten in voetbal kom je ver en blijf je plezier houden in het spelletje."

SDDL tegen SCMH
SDDL hoopt zondag drie punten toe te voegen aan het totaal. Trainer Bas van de Veerdonk wil door een overwinning op SCMH een klein gaatje slaan naar de andere middenmoters in deze klasse. "Het is alweer even geleden dat we een overwinning geboekt hebben, de laatste is geweest in een thuiswedstrijd tegen DVG. Daarna hebben we wel verdienstelijk gespeeld tegen andere ploegen, maar zijn de drie punten uitgebleven."
De coach verwacht een spannende wedstrijd. "We zullen aan elkaar gewaagd zijn en beide ploegen leveren veel strijd. SCMH is een stugge tegenstander die zich niet makkelijk gewonnen geeft, dat blijkt ook uit de resultaten die ze behaald hebben. Ze doen het goed en halen ook genoeg punten om mee te doen in deze klasse. Wij zullen ons daar tegen wapenen. We beschikken over een bijna geheel fitte selectie en kunnen met een sterke opstelling starten.
Wel moeten we ervoor waken dat we niet net als vorige week ons in de beginfase laten overlopen door de tegenstander. We liepen daardoor een groot deel van de wedstrijd achter de feiten aan dat mag ons niet nog een keer gebeuren."

[image=238961]

Ruwaard
Ruwaard klopte afgelopen zondag Ollandia met 3-1. Na een 0-1 achterstand maakte Danny Laukes drie Osse treffers. Trainer Carlo van Bergen denkt dat zondag VOW een vergelijkbare tegenstander is. "Van onze kant was het de slechtste wedstrijd. Vooral in de tweede helft hebben we karakter getoond en boekten een lelijke overwinning. Ik verwacht in VOW eenzelfde type ploeg als Ollandia en verwacht zondag geen wedstrijd van hoogstaand voetbal. Mijn collega Gerrit van Uden, die ik als trainer en mens hoog heb zitten, zal ongetwijfeld zijn strijdplan klaar hebben om drie punten mee naar huis te nemen. Dit zal echter niet zomaar gaan. Van mij mogen de spelers zondag achteruit lopend aanvallen, als de punten maar in Oss blijven. Ik wil altijd lekker aanvallend voetballen, maar dat kan niet altijd en dan moeten de mouwen opgestroopt worden." Van Bergen zit nog wel met een probleempje. Wekelijks ziet hij gemiddeld maar zes tot acht spelers trainen. "Ondanks onze smalle fitte groep ben ik zeer content over hoe gemotiveerd de spelers op zondag strijden. Wij zijn de afgelopen weken zeer onterecht in een negatief daglicht gekomen. De positieve veerkracht die mijn spelers en leiding tonen is fijn en zal aanstaande zondag doorgetrokken moeten worden."

Programma vierde klasse H:
-NLC'03 – Ollandia
-Mariahout - FC Schadewijk
-Ruwaard - VOW
-SDDL - SCMH
-DVG - Boskant

Stand vierde klasse H:
1. FC Uden 10-30
2. Boskant 9-22
3. Mariahout 9-17
4. Cito 10-16
5. SDDL 9-13
6. VOW 9-12
7. SCMH 9-11
8. Ruwaard 8-9
9. NLC'03 9-8
10. FC Schadewijk 8-7
11. Ollandia 9-7
12. DVG 9-1
Meer berichten