5G: Nijnsel maakt zich los van rest

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN / CUIJK - Het werd een topdag voor koploper Nijnsel dat zelf met 0-2 wist te winnen bij WHV terwijl de gehele concurrentie onderuit ging. Nijnsel verstevigde de koppositie daarmee op flinke wijze en lijkt al zo goed als zeker winterkampioen te worden.

In Loosbroek had Nijnsel constant het betere van het spel maar echt gevaarlijk worden was er lange tijd niet bij. Het goed georganiseerde WHV leek zelfs op voorsprong te komen maar Tim Buunen teisterde de lat. Vlak voor de pauze viel de goal aan de andere kant toen Stefan Hulsen een vrije trap nam welke van richting werd veranderd: 0-1. Na de pauze kwam Nijnsel niet meer in gevaar en werd de score opgevoerd. Na een actie van Lars van Zutphen belandde de bal wederom bij Hulsen die vervolgens knap weg draaide en fraai de bovenhoek wist te vinden: 0-2.

Nachtelijke Keldonkse foto koren op molen Raymond Danse
FC De Rakt-trainer kreeg zaterdagnacht rond 2.15 uur een foto doorgestuurd waarop diverse Keldonkse spelers alvast het hoofdveld van de Udense club aan het verkennen waren. Een geintje natuurlijk van zijn oude pupillen maar Danse gebruikte het wel in zijn wedstrijdbespreking: "Ik heb weinig gezegd en de foto laten zien." De gasten moesten het doen zonder drie sterkhouders als Mark van de Linden, Robbert van Lankveld en Jan van de Acker en dat was te merken. FC De Rakt werkte keihard en bleef al voor de pauze vrij makkelijk overeind. Danse: "Het is natuurlijk een voordeel dat ik de spelers van Keldonk ken, zo eerlijk moet je zijn." Na de pauze verliet De Rakt de voorzichtige stellingen en begon men druk naar voren te zetten. Er kwam een strafschop toen er hands gemaakt werd binnen de beruchte lijnen waarna Marc Klaare voor 1-0 zorgde. Guus van Kessel maakte uiteindelijk het Udense feest compleet: 2-0.

WEC zorgt voor stuntje
Ook in Wijbosch had een hoog geplaatst team het lastig. Constantia had moeite om door de defensieve muur van WEC heen te komen dat op de counter zelf ook nog eens regelmatig gevaarlijk werd. Trainer Hugo van der Sande, die deze week aangaf volgend jaar ergens anders te willen werken, had zijn team goed neergezet maar moest toch toezien dat Constantia op slag van rust een communicatiefoutje goed afstrafte: 0-1.

[image=263303]

Na de rust kantelde de wedstrijd echter. Dat was vooral ook te danken aan een streep van een vrije trap door Kwint Custers die kiezelhard de 1-1 aantekende. Constantia werd haastig, drong wel aan maar moest omkijken bij gevaarlijke counters. Uiteindelijk werd ze dat fataal want Twan van Uden kwam bij zo'n uitval goed voor de man en tekende 2-1 aan. Daarna verzuimde WEC om het af te maken waardoor het inclusief negen minuten blessuretijd heel erg lang spannend bleef.

[image=263304]

Uitslagen vijfde klasse G:
- Vorstenbossche Boys - ELI 0-2
- FC De Rakt - Keldonk 2-0
- WEC - Constantia 2-1
- WHV - Nijnsel 0-2
- DSV - Elsendorp 3-1

Stand vijfde klasse G:
1. Nijnsel/TVE 8 - 22
2. Odiliapeel 9 - 18
3. RKVV Keldonk 8 - 16
4. Constantia 8 - 15
5. Vorstenb.Boys 8 - 15
6. WEC 9 - 11
7. DSV 8 - 10
8. ELI 8 - 10
9. FC de Rakt 8 - 9
10. WHV 8 - 6
11. Elsendorp 8 - 0
Meer berichten