4H: FC Uden niet te stoppen

Voetbal 25 keer gelezen
UDEN - De wedstrijd tussen de koploper en de hekkensluiter in de vierde klasse H leverde een simpele overwinning voor de nummer 1 op. FC Uden walste over DVG heen en ging douchen met een 5-0 eindstand.

[image=263338]

FC Uden blijft maar winnen in de vierde klasse H. Tien wedstrijden gespeeld, tien gewonnen. Trainer Johan van Osch weet dat zijn formatie titelkandidaat nummer 1 is. De Osse coach heeft een selectie met veel talent en voetballend vermogen. Een van zijn sterspelers is Patrick Witjes, die ook tegen DVG van grote waarde was. De winnaar van het Regio Topscorer Klassement van vorig jaar scoorde drie keer en zag ook Bart van Geelkerken en een speler van DVG doel treffen.

Boskant blijft winnen
Boskant besliste tegen NLC'03 al voor rust het duel. Een treffer van Ron Uden en twee van Brett Veldkamp leverde de comfortabele 3-0 ruststand op. Erwin Arens tekende in het tweede bedrijf voor de 3-1, maar na een knappe actie van Maikel Merks werd het 4-1. Boskant blijft door de winst in het spoor van FC Uden, al heeft het wel vijf verliespunten meer.

Laukes belangrijk
Danny Laukes solliciteert naar een club hogerop. De linkspoot speelt een ijzersterk seizoen bij Ruwaard en was ook zondagmiddag weer erg belangrijk voor de ploeg van trainer Carlo van Bergen. Na een 0-1 ruststand (doelpunt Robert Erven, red.) boog Laukes de stand hoogstpersoonlijk om. Twee keer benutte de middenvelder een penalty en vlak voor tijd leverde een afstandsschot de 3-1 op. Bij Ruwaard keepte ook doelman Dirk van Egtelen een goede wedstrijd, door meerdere knappe reddingen te verrichten.

Mariahout derde
Mariahout maakte in Zijtaart geen fout en zette VOW met 0-3 aan de kant. Luuk Leenders scoorde twee keer, Martijn van der Linden een keer. Mariahout staat door de winst derde in 4H.

[image=263352][image=263351]

Slecht duel
SCMH en Cito maakten er een slecht duel van. De thuisploeg had nog het meest recht op de winst maar beide elftallen kwamen niet tot scoren. Cito kwam goed weg met een punt en staat bezet de vierde plek.

Doelpuntrijk duel
FC Schadewijk en SDDL maakten er een doelpuntrijk duel van. Beide teams kwamen drie keer tot scoren. De eerste helft was FC Schadewijk duidelijk de betere ploeg en vergat het zichzelf te belonen. Het stond 'slechts' 2-2, waar 5-2 zeker tot de mogelijkheden behoorde. Jeroen Zegers zette SDDL op voorsprong, maar al snel was het Wesley Groenendijk met de gelijkmaker. Vijf minuten later was het 2-1 door Ralph Dekkers. Trainer Giel van Orsouw ging niet de kleedkamer in met een voorsprong, want Ties Klievink zorgde voor de late 2-2. Ook de tweede helft was de thuisploeg beter, maar opnieuw bleef SDDL op de been. Arjan van Uden zorgde wel voor de 3-2, maar een kwartier voor tijd bepaalde Peer Klievink de eindstand op 3-3. "Er was veel strijd op het veld, maar voetballend was het zeker niet de beste wedstrijd. Wel ben ik tevreden met de uitslag", aldus SDDL-trainer Bas van de Veerdonk na afloop.