Baronie steelt punt bij superieur UDI'19

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN - De supporters van UDI'19 zagen een eigen team zoals men het graag ziet. Uitstekend voetballend en hard werkend. Tegenstander Baronie had weinig in te brengen maar bietste toch een puntje mee: 2-2.

[youtube=6j54uyMkBbA]

[image=263314]

De teleurstelling was na afloop dan ook van de Udense gezichten af te scheppen. Spits Sam Wassenberg: "Ongelooflijk. We krijgen veel teveel goals tegen, we spelen notabene op het laatst tegen tien man. Waarom kan het dan nooit eens gewoon 2-0 worden?" Vanwege een tweede gele kaart voor Baronie-speler Jorn Sweres moesten de gasten bijna een half uur met een man minder verder. Trainer Bas Gösgens: "Dit is gewoon verschrikkelijk onnodig. Er was hier maar één ploeg die vanmiddag ergens recht op had en dat waren wij. We speelden gewoon goed."

[image=263317]


Goed voetbal
De trainer zei hij hier niks teveel mee want UDI'19 speelde vooral in de eerste helft simpelweg uitstekend. Baronie had niks in te brengen en kon alleen maar hopen dat de gastheren slordig zouden zijn in de afwerking. Anwar Tuithof kreeg enkele goede schietkansen maar had zijn vizier niet afgesteld. Aan de andere kant leverde de jongeling wel een paar afgemeten voorzetten af.

[image=263318]

Met een sterk spelende Randy Hofmeijer, een stuwende Matthias van Zanten en een zeer fit ogende Rob Zegers draaiden de Parkzichters de gasten de duimschroeven steeds verder aan. Vlak voor de pauze viel de verdiende goal toen Anwar Tuithof een corner nam en Thijmen de Ruiter bij de eerste paal knap binnen tikte: 1-0. Hoewel Jorn Sweres namens Baronie een paar keer had laten zien goed te kunnen voetballen en een afgeweken schot van Rudy van Hoek net over verdween mocht Baronie blij zijn met deze magere achterstand de rust te halen. Ze waren voetballend gezien namelijk volledig weggespeeld.

[image=263315]

Jurek Zimmerman
Ook na de hervatting had UDI'19 het betere van het spel aanvankelijk. Na wederom een goede voorzet van Tuithof was het al snel Tim Wolf die sterk inkopte maar doelman Ralf van Gestel katachtig zag redden. Na de zoveelste verzorgde aanval over de vleugels kwam de bal even later bij Joep van Geelkerken maar zijn schot verdween net naast. Bij de eerste de beste kans aan de andere kant was het raak. Binnen tien seconden liep linksbuiten Jurek Zimmerman twee keer weg van zijn, daarvoor uitstekend spelende, bewaker Thijmen de Ruiter om vervolgens vanaf de rand van de zestien meter knap de verre hoek te vinden: 1-1. Omdat scheidsrechter Te Kloeze even later Sweres zijn tweede gele kaart presenteerde konden de geschrokken gastheren snel weer op zoek naar een nieuwe voorsprong. Na wederom een goed aangesneden corner van Van Geelkerken was het goalgetter Sam Wassenberg die snoeihard de 2-1 binnen kopte. Een dekkingsfout bij de bezoekers maar ook goed vrijgelopen van de uitstekend in vorm zijnde Wassenberg die alweer zijn tiende competitiegoal aantekende. De wedstrijd leek gelopen want Baronie kon met een man minder al helemaal geen vuist meer maken.

[image=263312]

Toch nog gelijk
UDI'19 verzuimde echter om het af te maken. De niet echt in de wedstrijd zittende Bart van Schijndel kreeg na goed druk zetten een open kans maar nam bij het langs de doelman slepen de bal niet goed mee waardoor Baronie ontsnapte. Toen niemand er meer op rekende werd het toch gelijk. Zimmerman zette weer dreigend aan, ontsnapte met wat mazzel aan een sliding van Zegers, waarna de bal op rechts kwam. Via een paar gelukjes kwam de bal vervolgens goed voor waarna Tom Janssen bij de tweede paal een ouderwetse frommelgoal op zijn naam wist te krijgen: 2-2. Gösgens: "Dit was niet eens een kans. Dit mag echt niet gebeuren maar helaas gebeurde het toch weer. Zo zonde. We vergeten onszelf te belonen." Hoewel er nog tien minuten waren te gaan leken de krachten weg bij de gastheren. Echte kansen kwamen er dan ook niet meer alhoewel een dreigende schietmogelijkheid voor Rob Zegers nog een split second voor hoop zorgde. De bal wilde echter niet meer in het doel. Baronie begon vakkundig tijd te rekken en sleepte het puntje over de streep. Wassenberg: "Gemert en Blauw Geel laten punten liggen. Waarom profiteren wij nooit als we dichterbij kunnen komen? Zo zonde dit weer." (Willy Rooyakkers)

[image=263316]

Op dit moment zijn er bij de montage van de registratie UDI'19 - Baronie, door SkyLine RTV, technische problemen. Wij hopen dit zo spoedig mogelijk op te lossen.

UDI'19 - Van Hoeij, De Ruiter (70. Benkers), Van Dijk, Zegers, Van Zanten, Hofmeijer, Van Schijndel (85. Seddiqi), Van Geelkerken, Wolf, Wassenberg, Tuithof (81. Van Zuidam)

Uitslagen Hoofdklasse B:
-Blauw Geel '38 - Groene Ster 0 - 0
-Dongen - OJC Rosmalen 0 - 0
-EHC - Gemert 3 - 0
-Nuenen - Bekkerveld 3 - 3
-UDI '19 - Baronie 2 - 2
-Venray - Schijndel 2 - 1

Stand Hoofdklasse B:
1. Blauw Geel '38 10 -21
2. Gemert 10 -21
3. UDI '19 10 -17
4. OJC Rosmalen 10 -16
5. Venray 10 -16
6. Schijndel 9 -14
7. Baronie 9 -13
8. Nuenen 10 -12
9. Dongen 9 -11
10. EHC 10 -11
11. Groene Ster 10 -11
12. De Valk 8 -8
13. Deurne 9 -7
14. Bekkerveld 10 -6
Meer berichten