5G: Danse tegen zijn oude club

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN - Raymond Danse verruilde afgelopen zomer RKVV Keldonk voor FC De Rakt. Zondag zal hij wat oude bekenden de hand schudden als zijn voormalige club naar Sportpark Moleneind in Uden komt.

[image=198594]

Danse deed het niet onaardig bij Keldonk, kon ook blijven als hij dat wilde, maar op gevoel koos hij ervoor om iets anders te gaan doen. Het werd FC De Rakt, de ambitieuze derde club van Uden. De resultaten zijn nog niet geweldig maar Raymond Danse ziet toch genoeg mogelijkheden om groei te realiseren. Zijn oude club is juist wel goed gestart aan het nieuwe jaar. Normaal gesproken zal Keldonk dan ook moeten winnen in Uden maar misschien heeft Danse een meesterlijke taktische zet in petto om toch voor een stuntje te zorgen.

Jan Schaap
Deze week werd bekend dat Jan Schaap er een vijfde jaar aan vast gaat plakken bij Constantia. Alleen al het feit dat een club vijf jaar in zee gaat met een trainer zegt genoeg over de kwaliteiten van Schaap. Zonder capaciteiten op technisch vlak, maar zeker ook in zaken als het omgaan met mensen is zulks onmogelijk. De mannen uit Wanroij gaan naar WEC waar ze wel op zoek moeten naar een nieuwe technische leider. Hugo van der Sande gaat namelijk iets anders doen. WEC hield laatst een andere topploeg op 0-0, Constantia is dus gewaarschuwd.

WHV
In Loosbroek is men bezig aan een wisselvallig jaar. De ploeg wint regelmatig maar kan niet echt structureel de punten verzamelen waardoor een plek in de middenmoot het hoogst haalbare lijkt. Tot overmaat van ramp komt zondag ook nog eens koploper Nijnsel langs, een elftal dat 'gedoemd' lijkt naar de vierde klasse te promoveren. Als lijstaanvoerder verplicht adel echter elke week. Week in, week uit presteren is een druk die men voelt. Nijnsel mag het laten zien.

Programma vijfde klasse G:
DSV - Elsendorp
FC De Rakt - Keldonk
Vorstenbossche Boys - ELI
WEC - Constantia
WHV - Nijnsel
Meer berichten