Tim Wolf zet UDI'19 op goede spoor

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN - UDI'19 was weliswaar na de pauze behoorlijk aan het drukken, tegenstander De Valk stond met de rug de muur, maar acht minuten voor tijd stond het nog wel gewoon 1-1. Toen kwam rechtsbuiten Tim Wolf naar binnen en schoot vanaf 20 meter de bal met links snoeihard in de benedenhoek. Na deze bevrijdende treffer werd het later zelfs nog 3-1.

[image=262088]

Een hele belangrijke zege voor de Udenaren die de laatste weken telkens te weinig kregen gezien het vertoonde spel. Tegen laagvlieger De Valk moest er dan ook gewonnen worden maar makkelijke wedstrijden bestaan niet voor UDI'19. Bij de thuisploeg stond Rob Zegers weer in de basis maar Robin van Cuijk was geblesseerd. Anwar Tuithof kreeg een keer een basisplaats terwijl Dick Smits op de bank moest plaatsnemen. De openingsfase was verrassend genoeg volledig voor de fel startende bezoekers. Na een lange bal van achteruit kwam De Valk zelfs op voorsprong. Volgens UDI'19-trainer Bas Gösgens was er sprake van buitenspel toen Michel Leon-Payo de bal achter het Udense centrale duo aannam maar de manier waarop hij de controle behield en vervolgens met een stift afrondde verraadde voor de begrippen van het amateurvoetbal ware superklasse: 0-1. Wat een fantastisch momentje van pure techniek en lichaamsbeheersing. Overigens was ook de kleine Luuk Broers goed bezig. De vleugelaanvaller toonde zich snel, wendbaar en gevaarlijk vanaf twee kanten.

[image=262089]

Scrimmage
De gastheren hadden het in die fase best lastig met De Valk dat frank en vrij leek te opereren. UDI'19 koos zelf ook vaak voor de lange bal richting spits Sam Wassenberg die ook vandaag weer liet zien in uitstekende vorm te verkeren. Halverwege de eerste helft viel de gelijkmaker. Randy Hofmeijer nam een vrije trap vanaf rechts waarna via-via er een scrimmage ontstond welke uiteindelijk door Bart van Schijndel tot doelpunt werd gepromoveerd: 1-1. Het duurde tot na de pauze dat UDI'19 de gasten echt de duimschroeven wist aan te draaien. Vooral in het eerste half uur werd De Valk met de rug tegen de muur gezet. De bezoekers leken het niet meer te kunnen belopen en stonden op wankelen. De grootste kans voor UDI'19 kwam in die fase voor Matthias van Zanten nadat Thijmen de Ruiter goed had teruggelegd. Van Zanten kopte echter van dichtbij over. De Valk-doelman Danilo Verus mocht op dat moment van geluk spreken nog op het veld te staan want hij had net daarvoor overduidelijk nagetrapt richting Bart van Schijndel. Een donkerrode kaart leek op zijn plaats maar scheidsrechter Gerrets deed het gek genoeg af met een scheidsrechtersbal waar dit ronde speeltuig ook nog op de stip had gemoeten. Een heel raar moment eigenlijk.

[image=262086]

[image=262084]

[image=262092]

Wolf
Het deerde UDI'19 uiteindelijk niet want net in de fase dat De Valk zelf weer gevaarlijk aan het worden was sloeg Tim Wolf acht minuten voor tijd op zeer fraaie wijze toe: 2-1. Het komt de rechterspits ook toe want de laatste weken is hij goed bezig. Niet alleen voetballend maar ook qua dosis arbeid die hij aan het verrichten is. De Valk probeerde het vervolgens nog wel maar stuitte op een UDI'19 dat voor elkaar wilde knokken. Mooi voorbeeld daarvan was Randy Hofmeijer die nadrukkelijk wat meters extra maakte toen Joep van Geelkerken, op zich goed spelend, zijn man even liet lopen. De deur ging dus dicht achterin waarna Sam Wassenberg in de slotseconde zijn sterke optreden kon bekronen met een op pure wilskracht geproduceerde 3-1. UDI'19 doet weer mee. (Willy Rooyakkers)

UDI'19 - Van Hoeij, De Ruiter, Zegers (78. Seddiqi), Van Dijk, Van Zanten, Hofmeijer, Van Geelkerken, Van Schijndel, Wolf, Wassenberg, Tuithof (67. Van Zuidam)

[image=262091]

Uitslagen Hoofdklasse B:
-Blauw Geel '38 - Venray SV 3 - 0
-Deurne - Schijndel 2 - 1
-Dongen - Groene Ster 4 - 1
-EHC - Bekkerveld 0 - 0
-Gemert - Baronie 3 - 1
-Nuenen - OJC Rosmalen 1 - 1
-UDI '19 - De Valk 3 - 1

Stand Hoofdklasse B:
1 Blauw Geel '38 8 -20
2 Gemert 8 -18
3 Schijndel 8 -14
4 UDI '19 8 -13
5 Venray 8 -13
6 OJC Rosmalen 8 -12
7 Nuenen 8 -11
8 Dongen 8 -10
9 Baronie 7 -9
10 EHC 8 -8
11 Deurne 8 -7
12 Groene Ster 8 -7
13 De Valk 7 -5
14 Bekkerveld 8-5
Meer berichten