Matthias van Zanten: 'Iedereen moet mee'

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN - Eindelijk lijkt hij weer helemaal fit te zijn na een lange periode met veel pijn in zijn voet. Matthias van Zanten (UDI'19) laat de laatste weken zien weer in vorm te komen. Van Zanten: "Ik kan eindelijk weer alles meetrainen en dat merk je. Het ritme komt terug."

[image=248779]

Het gebeurde in de tweede bekerwedstrijd, alweer ruim twee maanden terug. Van Zanten: "Ik raakte de onderkant van een schoen en voelde meteen dat het niet goed zat. Wekenlang verging ik werkelijk van de pijn, kon niet eens normaal wandelen. Men dacht wel dat er niet iets kapot was dus ik kon er wel mee spelen. Dat gebeurde echter wel met veel pijnstillers en door de week kon ik slechts beperkt trainen. Niet ideaal dus." De linkerverdediger toonde echter karakter en lijkt er nu doorheen te komen. "De pijn is eindelijk bijna weg. Met wandelen voel ik al helemaal niks meer in ieder geval en ik kan ook weer alles meetrainen. Een laatste scan heeft uitgewezen dat er definitief slechts een fikse kneuzing van het bot heeft gezeten. Gelukkig maar."

[image=259464]

Goed gespeeld
De laatste weken speelt Matthias van Zanten weer ouderwets sterk. "Tegen Schijndel speelde iedereen goed vond ik. Dit was een sterke wedstrijd van ons, alleen jammer dat we niet wonnen. Bij OJC vond ik ons in de tweede helft ook sterk het heft in handen nemen en dominant zijn. Daarom denk ik ook gewoon dat we op deze voet verder moeten gaan. Gewoon goed blijven voetballen, dan komen de punten vanzelf. Het is nog veel te vroeg in de competitie om al constant naar de ranglijst te kijken." Om echt structureel bovenin mee te gaan draaien zullen er echter nog wel een paar punten verbeterd moeten worden. "Iedereen moet beseffen waar we mee bezig zijn en dat de ondergrens omhoog moet. Dit geldt niet alleen voor de eerste elf maar zeker ook voor de groep die daar net achter zit. Zij moeten ook mee in dat denken. Wij geven soms te makkelijk doelpunten weg door niet goed te dekken of we zijn slordig in het veroorzaken van onnodige vrije trappen of zelfs strafschoppen. Wil je echt met de bovenste teams meedoen dan moet je echt structureel een hogere ondergrens hebben anders kom je er niet. Die slordigheden moeten er uit. Aan de andere kant is het natuurlijk ook logisch dat het wat wennen is want we moeten toch zo'n vijf nieuwelingen inpassen."

De Valk
Het gevolg van al dat morsen is dat de eerstvolgende wedstrijd altijd gewonnen moet worden. Zondag komt De Valk naar Parkzicht toe. "Dat wordt ook niet makkelijk want zij zullen ons het spel laten maken waarbij ze zelf toch gevaarlijk blijven. Wij moeten echter gewoon hetzelfde doen als waar we de laatste weken reeds mee bezig zijn. Dan komt het vanzelf goed."(Willy Rooyakkers)
Meer berichten