5G: Keldonk kraakt Constantia

Voetbal 34 keer gelezen
UDEN / OSS - De topper in Keldonk tussen de lokale favorieten en het bezoekende Constantia werd een eenzijdige partij. De gastheren lieten geen spaan heel van de bezoekers: 5-0. Nijnsel en Vorstenbossche Boys wonnen eveneens waardoor het bovenin dicht bij elkaar blijft staan.

Constantia had in vijf wedstrijden maar twee goals tegen gekregen maar in Keldonk bleek dat ook de Wanroijse defensie bepaalt geen onneembare vesting is. Na een aftastende openingsfase kregen de gastheren nadrukkelijk de geest en werd Constantia uiteindelijk compleet weggespeeld. Dusty van Wanrooij opende met een hard schot in de korte hoek het bal (1-0) waarna Jan van de Acker op slag van rust voor 2-0 zorgde. De aanvaller scoorde na een sterke interceptie van Robert van Lankveld. Na de pauze stond wederom Van de Acker aan het einde van een fraaie aanval (3-0) voordat Mike Bouwe de 4-0 tegen het net wist te schampen. In de laatste minuut ging de bal op de stip waarop Mark van de Linden naar voren stapte en a la Panenka het Keldonkse feest vervolmaakte: 5-0. Diverse Constantia-spelers, waaronder de doelman, voelden zich vernederd en lieten zich enigszins gaan maar uiteindelijk liep alles (gelukkig) weer met een sisser af.

Gemengde gevoelens in Vorstenbosch
De derby in Vorstenbosch met de gasten uit Loosbroek liep uit op een zege voor de gastheren (2-1) maar drie rode kaarten zorgden alsnog voor een kater bij de winnaar. Luuk van Kessel zorgde voor de pauze voor 1-0 en net na de hervatting tekende hij ook voor 2-0. Verdiend, want Vorstenbossche Boys was licht dominerend en kreeg veruit de beste kansen. De scheidsrechter drukte echter een stempel door wel aan de thuisploeg kaarten te geven en niet aan de bezoekers. Uiteindelijk moesten Johan van Malsen en Wesley Dekkers er met rood af terwijl Noud Donkers tweemaal geel kreeg. Na een schot van Yorick van der Rakt was het Thijs Lunenburg die de gasten uit de rebound op 2-1 kreeg. WHV zette aan maar kon net niet de gelijkmaker produceren.

Nijnsel wint door fraaie vrije trap
In Nijnsel had WEC lange tijd zicht op minstens een punt maar uiteindelijk was het Stefan Hulsen die met een weergaloze vrije trap de zege toch bij de gastheren bracht: 3-2. De bezoekers waren al snel via Kevin van de Bogaart op 0-1 gekomen en hielden vervolgens goed tegen. Een fraai schot van Johan van de Pas betekende wel 1-1 maar Twan van Uden bracht daarna de gasten wederom op voorsprong: 1-2.

[image=261194]

Nijnsel drong vervolgens aan maar WEC wist lang de vaart uit de wedstrijd te krijgen. Stefan Hulsen zorgde toch voor 2-2 voordat hij vlak voor tijd dus ook nog de winnende wist te produceren.

[image=261195]

Odiliapeel net wat sterker dan FC De Rakt
FC De Rakt knokte in Odiliapeel voor wat het waard was maar de gastheren gingen toch verdiend met de zege aan de haal. Helemaal onverdiend was dat zoals gezegd niet hoewel FC De Rakt na de pauze wel aanzette. Al in de eerste minuut zorgde Kevin Poels al voor 0-1 maar even later tekende Hans Adam weer voor de gelijkmaker: 1-1. Op slag van rust tekende William Wijnen voor de belangrijke 2-1. Na de pauze een meer aandringend FC De Rakt maar Hans Adam, wie anders, leek de wedstrijd te beslissen: 3-1. Toen Guus van Kessel uit een onoverzichtelijke scrimmage 3-2 maakte werd het nog spannend. Odiliapeel weigerde de wedstrijd te beslissen maar De Rakt kreeg uiteindelijk aan de andere kant ook de gelijkmaker er maar niet in.