Zondag wél UDI'19 tegen Schijndel?

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN - De kans lijkt zéér onwaarschijnlijk dat er aanstaande zondag wél gespeeld zal worden maar de KNVB heeft in ieder geval besloten om alle afgelaste duels van vorige week, indien mogelijk, komend weekend al te laten inhalen. Dat houdt in dat ook UDI'19 tegen Schijndel opnieuw op de rol staat.

Wie de mogelijkheid heeft om weleens naar buiten te kijken zal echter beseffen dat het nogal twijfelachtig is of er komend gevoetbald kan worden op velden met een natuurlijke grasbodem. De weersvoorspellingen werken daarbij ook al niet echt mee maar we moeten er uiteraard wel rekening mee houden dat er alsnog gevoetbald gaat worden. Afgelopen zondag was al vroeg op de dag redelijk duidelijk dat er op het hoofdveld van Sportpark Parkzicht niet gespeeld kon worden. De KNVB wilde echter toch nog een officiële keuring om 12.00 uur maar de uitkomst was vervolgens zeer voorspelbaar.

[image=182489]

Hofmeijer fit
Het voordeel voor UDI'19 is dat Randy Hofmeijer nu een weekje langer heeft kunnen herstellen van een opspelende lies. Hetzelfde geldt voor Matthias van Zanten, Nick van Dijk en Michiel van Zuidam die eveneens kampten met lichamelijke ongemakken. Laatstgenoemde zou afgelopen zondag met de reserves hebben meegedaan dus het is de vraag of hij nu wel bij de selectie zit. Het is voor UDI'19 zaak om de wedstrijd met Schijndel te gaan winnen. Eigenlijk is daar elke neutrale volger bij gebaat want dan schuift de stand mooi in elkaar. Als overigens ook nog OJC Rosmalen zondag het bezoekende Blauw Geel'38 weet te verslaan dan ziet de stand er zelfs spannender uit dan ooit. Schijndel is voor UDI'19 echter een lastige tegenstander, een taaie ploeg waar de Udenaren moeilijk doorheen zullen komen. Niet voor niets versloeg Schijndel de Parkzichters vorig seizoen twee keer. UDI'19 won het eerste duel voor de competitie in Schijndel weliswaar met 1-3 maar daarna ging men in het kader van de districtsbeker onderuit en ook werd er nog later op eigen veld 'voor de punten' een kansloze 0-3 nederlaag geleden. Schijndel-trainer Frank Brands heeft er een hecht collectief van gemaakt. Geen elftal met veel technische hoogstandjes maar wel een gezelschap dat voor elkaar knokt en gedisciplineerd met iedereen de strijd aangaat. (Willy Rooyakkers)
Meer berichten