5G: Belangrijke zege Vorstenbosch bij WEC

Voetbal 40 keer gelezen
UDEN / OSS - In de vijfde klasse G is geen enkel team meer zonder puntenverlies. Nijnsel wist namelijk in Keldonk met 1-2 te winnen. Vorstenbossche Boys behaalde drie cruciale punten door in Wijbosch van WEC te winnen: 2-3.

[image=259056]

WEC deed het tot nu toe aardig maar voor het duel met Vorstenbossche Boys zag trainer Hugo van der Sande al tijdens de warming-up dat de echte scherpte ontbrak. Zijn vermoedens werden bewaarheid want de gasten waren feller en beter in de duels. Toch kreeg ook WEC kansen maar de paal stond succes in de weg. Op slag van rust tekende Jordy van Heeswijk de verdiende 0-1 aan door in de korte hoek te scoren. Na de pauze was het Luuk van Kessel die met twee zeer fraaie goals Vorstenbosch in een leunstoel parkeerde: 0-3. De bezoekers gingen toen onnodig terug waardoor WEC, spelend zonder Twan van Uden en Mark Smits, nog even terugkwamen. Rob op 't Hoog en Ivo de Groot scoorden nog tegen maar de verdiende zege voor Vorstenbossche Boys kwam verder niet meer in gevaar.

[image=259055]

Nijnsel wint in Keldonk
Op Sportpark De Koulberg in Keldonk bleek Nijnsel al in de eerste helft gelijkwaardig aan de gastheren die koploper waren na drie duels. De beste kansen waren in de eerste helft overigens wel voor de thuisploeg. Na de pauze was Nijnsel de betere ploeg en nam men via Leon Peters ook een logische voorsprong: 0-1. RKVV Keldonk had het zwaar, kon niet echt nog een vuist maken. Toch kwam er weer evenwicht doordat Jan van de Akker vanuit een scrimmage 1-1 maakte. Uiteindelijk belandde de zege toch bij Nijnsel omdat Stefan Hulsen van grote afstand de 1-2 binnen wist te strepen.

Jesse Zwanenburg beperkt schade
In Wanroij was Constantia beter dan Odiliapeel maar door een uitstekend keepende Jesse Zwanenburg bleef de nederlaag uiteindelijk beperkt tot een minimale hoogte van 1-0. Al na drie minuten was het Ton Aben die de enige goal van de middag wist aan te tekenen. Doordat Constantia vervolgens constant op Zwanenburg stuitte bleef Odiliapeel en was Melvin van Rijbroek uiteindelijk ook nog dicht bij de 1-1. De zege van Constantia was uiteraard wel gewoon verdiend.