3D: Avesteyn blijft verbazen

Voetbal 43 keer gelezen
DINHTER – Avesteyn blijft de natie verrassen. Na de schlemielige nederlaag bij Nooit Gedacht en het gelijke spel bij Achates levert de ploeg twee mooie overwinningen af. Boekel Sport stuntte ook door te winnen bij koploper Nooit Gedacht.

De ruststand bij Margriet – Avanti’31 was nog slechts 1-1, na rust sloegen de geel/zwarten toe. Ferhat Coskun opende in de 21e minuut de score. Niet veel later was het alweer gelijk nadat de bal op 11 meter werd gelegd van Margriet-doelman Danny de Natris. De pingel werd benut door spits Geert van Heeswijk van Avanti’31. Na rust kwam Margriet op 2-1 door een doelpunt van de ingevallen Joey Schuurmans. Kort hierna besliste Rick van Rodijnen de wedstrijd nadat hij een terugspeelbal onderschepte: 3-1. Coskun bepaalde de eindstand op 4-1 na een handig overstapje van Schuurmans.

[image=259096]

Lars van Lee
De geest bij Avesteyn is wel degelijk uit de Dintherse fles. Vanmiddag wonnen de mannen van trainer Antwan van Rijn met maar liefst 3-0 van kampioenskandidaat Rhode. Rens van Vugt krulde in de 25e minuut na een solo vanaf de achterlijn de bal binnen: 1-0. Rhode had nog voor rust op 1-1 kunnen komen maar liet een grote mogelijkheid teloor gaan. Na rust was het in de 70e minuut A-junior Lars van Lee die alleen voor de Rhode-doelman scoorde: 2-0. Tien minuten voor tijd was het opnieuw Van Lee die de eindstand op 3-0 bepaalde. Een mooie overwinning van Avesteyn dat zich prima manifesteert in de derde klasse.

Twee strafschoppen
Nooit Gedacht liet zich lelijk foppen door Boekel Sport. Trainer Ruud Vermeer van Boekel Sport en aanvoerder Jelle Bouwmans zeiden het zaterdag al in de uitzending van SkyLine Sport: "Wij gaan zondag stunten in Geffen." Dat kwam dubbel en dwars uit. Nooit Gedacht nam nog wel de leiding in de 24e minuut, maar twee minuten in de tweede helft was de stand alweer gelijk door een treffer van Noud van Stiphout. Vermeer: "Er was vandaag veel druk en strijd, maar vooral in de tweede helft waren wij beter. We zijn bovendien nog twee strafschoppen onthouden. Een vóór en een na de rust. Ondanks dat je beter bent, moet dat doelpunt wel vallen en dat gebeurde gelukkig." Het was Sjoerd Vogels die een terugkopbal van Niek Schuijers doeltreffend afrondde: 1-2.

Herstel Achates
Het Ottersumse Achates herstelde zich in de Noord-Limburgse derby tegen Stormvogels'28 van de 2-3 nederlaag vorige week tegen Nooit Gedacht. In Siebengewald had Achates het betere van het spel. Coen de Jager en Mickey Lebbing schoten de Ottersummers binnen een half uur op 0-2. Uit een strafschop scoorde gastheer Stormvogels'28 tegen. Verder dan die treffer van Bart Seegers kwamen de grensdorpbewoners ook na rust niet meer.