UDI'19 meldt zich in kopgroep

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN - UDI'19 liet in het duel met Venray twee gezichten zien. Voor de pauze speelden de Parkzichters redelijk maar verzuimde men de kansen af te maken. In de tweede helft zakte het spelpeil naar een dramatisch niveau maar was het goede nieuws wel dat er alsnog werd gewonnen met 2-1. Sam Wassenberg scoorde beide goals namens de Udenaren.

[image=259102]

Na afloop was er veel discussie over de twee doelpunten van de gastheren. Volgens Venray werden deze namelijk allebei geproduceerd vanuit buitenspelpositie terwijl de gastheren dit compleet anders zagen. Venray-trainer Harry Blokhuis: "Dit waren twee glaszuivere buitenspelgoals." Zijn collega Bas Gösgens had een andere mening. "Geen buitenspel." Hoe dan ook waren beide kemphanen, na afloop in de bestuurskamer elkaar hartelijk de hand schuddend, het er wel over eens dat scheidsrechter Coppens uit Nijmegen niet zijn beste dag had.

[image=259105]

Kansen missend UDI'19
De thuisploeg moest het doen zonder Randy Hofmeijer maar was voor de pauze toch de betere ploeg. In ieder geval gaf men achterin niets weg en werden er voor de goal van Venray diverse doelrijpe kansen geschapen. Het was Sam Wassenberg die wist te scoren toen Dick Smits hem goed doorstak en de spits om doelman Niels Nielsen heenging en het beheerst afmaakte: 1-0. De Udenaren speelden in dezelfde taktiek als tegen Dongen wat inhield dat er op specifieke momenten druk moest worden gezet om zodoende te profiteren van balverlies bij de opponent. Bart van Schijndel speelde weer linksbuiten en had niet zijn beste dag maar toch bereidde hij wel een open kans voor Dick Smits op prachtige wijze voor. De middenvelder kreeg de bal voor zijn favoriete linker maar miste desalniettemin. Tenminste zo leek het, achteraf verklaarde Smits dat hij de bal bewust bij de tweede paal legde om zodoende Tim Wolf nog te bedienen. Even later was het Wassenberg die was uitgeweken naar rechts en de naar binnen gekomen Van Schijndel een open kans bezorgde. De bal botste wat maar toch was het vervolgens een bal die er eigenijk inmoet welke de man uit Deurne wist te missen door over te schieten. Overigens was het veld van UDI'19 niet best. Het gras was bijvoorbeeld veel te lang gelaten, iets wat eigenlijk niet mag.

[image=259104]

Venray beter in de wedstrijd
De eerste helft was wat betreft UDI'19 best acceptabel te noemen maar daarna zakte het niveau behoorlijk terug. Venray werd zelfs de bovenliggende partij. Met een sterk spelende Yilmaz Durgan kregen de bezoekers zelfs het middenveld in handen omdat de gastheren alleen maar lange ballen aan het spelen waren en het spoor even volledig bijster leken. Het was dan ook niet vreemd dat de bezoekers op gelijke hoogte kwamen. Na een schitterende steekbal van Chris Jakobs was het spits Dave Hendriks die uiterst strak de verre hoek wist te vinden: 1-1. Okay, misschien een fout van het Udense centrum maar aan de andere kant ook gewoon een schitterende goal. Venray schiep zich voor de rest geen kansen maar was voetballend na de pauze minimaal gelijkwaardig aan UDI'19 dat zich vooral bediende van de lange bal. Iets wat volgens de technische staf bepaald niet was afgesproken. Scheidsrechter Coppens speelde vervolgens een bepalende rol door Venray-aanvoerder Wout Gommers weg te sturen vanwege commentaar op de leiding. Hij zal er zijn redenen voor hebben gehad maar het kwam wat overdreven over.

[image=259103]

Opportunisme
De thuisploeg benutte vervolgens de man-meer situatie niet op de klassieke manier. De vleugels werden niet gezocht, wat ondermeer kwam door een zwakke invalbeurt van Moustafa Seddiqi, maar er werd telkens gekozen voor de opportunistische lange bal. Dit leverde echter nog wel resultaat op. Bas Gösgens: "We lieten de buitenspelers toch wel breed staan waardoor ze bij Venray in het centrum met twee tegen twee kwamen te opereren." Achterin ging UDI'19 met drie mensen op één lijn spelen, er zat dus wel een gedurfde gedachte achter. Uiteindelijk kwam de bal via invaller Anwar Tuithof bij Sam Wassenberg die wederom om doelman Nielen heenging en scoorde: 2-1. Wassenberg: "Ik moest helemaal om de bal heen bij het inschuiven dus moest nog wel even nadenken. Gelukkig scoorde ik." Gezien de hele wedstrijd was de zege verdiend maar na de pauze had Venray ook best aanspraak op een punt kunnen maken. Rob Zegers: "Maar we pakken wel de drie punten en dat telt. Het voetbal moet beter maar je kunt die punten maar vast in je zak hebben." (Willy Rooyakkers)

[image=259101]

UDI'19 - Van Hoeij, De Ruiter (77. Tuithof), Van Dijk, Zegers (73. Cremers), Van Zanten, Smits (51. Seddiqi), Van Geelkerken, Van Cuijk, Wolf, Wassenberg, Van Schijndel.

Uitslagen Hoofdklasse B
-Baronie - OJC Rosmalen 4 - 0
-Bekkerveld - Valk De 1 - 1
-EHC - Groene Ster 6 - 2
-Nuenen - Dongen 3 - 1
-UDI '19 - Venray SV 2 - 1

Stand Hoofdklasse B
1. Gemert 4 -10
2. Blauw Geel '38 3 -9
3. Schijndel 4 -9
4. UDI '19 4-9
5. OJC Rosmalen 3-6
6. Nuenen 4 -6
7. Baronie 4 -6
8. Venray 4 -6
9. EHC 4 -6
10. Dongen 4 -4
11. Deurne 4 -3
12. Bekkerveld 4 -2
13. Groene Ster 4 -1
14. De Valk 4 -1
Meer berichten