5G: Toppers in Keldonk en Wijbosch

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN / OSS - De voetbaltempels De Koulberg en De Glorie in respectievelijk Keldonk en Wijbosch zullen aanstaande zondag het decor vormen voor twee topduels in de vijfde klasse G. Koploper Keldonk ontvangt het sterk geachte Nijnsel terwijl WEC op eigen veld de bal net wat vaker in het vijandelijke doel wil schieten dan de opponenten uit Vorstenbosch.

In Keldonk is enigszins de titelkoorts uitgebroken. Zelfs erkend realistische clubiconen als Paul Brugmans zijn in het bemachtigen van de felbegeerde schaal gaan geloven. De terugkeer van de 28-jarige Robbert van Lankveld heeft hier veel mee te maken want de ex-speler van Gemert is op een dusdanige jonge leeftijd weer aangesloten dat hij bij machte is om zijn superieure fysieke kwaliteiten ten volle nog te kunnen etaleren en zodoende de rest op sleeptouw te nemen. De Keldonkenaren speelden afgelopen zondag ELI nog volledig van de mat af en zijn nog zonder puntenverlies. Aanstaande zondag komt echter Nijnsel naar De Koulberg en dat is een zeer serieus te nemen rivaal. De mannen uit Nijnsel beschikken namelijk over een zeer sterk team met de weer teruggekeerde Johan van der Pas in de gelederen.

[image=202854]

WEC en Vorstenbosch
In Wijbosch is WEC weer een beetje op de weg terug. De eens zo trotse derde klasser gleed de laatste jaren af naar een bedenkelijk niveau maar onder trainer Hugo van der Sande lijkt men toch weer structureel aan de beterende hand. Van der Sande is realistisch genoeg om te beseffen dat meedoen om de titel misschien net wat te hoog gegrepen is maar zeker is wel dat WEC een bredere selectie heeft weten te formeren en volop in ontwikkeling is. Zijn collega Mario van Berkom heeft in Vorstenbosch een selectie onder zijn hoede gekregen die vorig seizoen murw geslagen degradatie moest accepteren. Vele blessures ontstonden er in de vermoeide selectie maar de laatste weken begint de ziekenboeg langzaam maar zeker leeg te stromen. Pijnvrij zijn wil echter nog niet zeggen dat je als voetballer negentig minuten vol kunt gaan en daar liep Vorstenbossche Boys afgelopen zondag tegenaan toen Constantia het gaspedaal ver indrukte. Toch bleven de mannen van Van Berkom op karakter overeind en werd daarmee een basis gelegd voor een prettig verloop van de nog prille competitie. Het wordt in Wijbosch zodoende een interessant duel tussen twee teams die in een opwaartse spiraal zitten. (Willy Rooyakkers)

Programma vijfde klasse G
Constantia - Odiliapeel
DSV - WHV
Elsendorp - ELI
Keldonk - Nijnsel
WEC - Vorstenbossche Boys

Stand vijfde klasse G
1. Keldonk 3 -9
2. WEC 3 -7
3. Constantia 3 -6
4. Vorstenbossche Boys 3 -6
5. Nijnsel 2-4
6. WHV 3-4
7. Odiliapeel 3 -3
8. FC De Rakt 3 -3
9. DSV 2 -1
10. ELI 2 -1
11. Elsendorp 3 -0
Meer berichten