Van Cuijk: 'Stokje steken voor plan Blokhuis'

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN - Volgens Sam Wassenberg was Robin van Cuijk afgelopen zondag namens UDI'19 in Dongen de beste man van het veld. Van Cuijk koesterde weer eens een basisplaats en kreeg als taak mee vormgever Fatih Kamaci uit de wedstrijd te spelen. Van Cuijk: "Nou beste man van het veld is misschien overdreven hoor. Het ging echter wel lekker moet ik zeggen."

De inmiddels 24-jarige Robin van Cuijk heeft het niet altijd makkelijk gehad op Sportpark Parkzicht. De middenvelder moest elk seizoen knokken voor zijn plek en bewees telkens een enorm karakter door tegen de wind in uiteindelijk toch weer een basisplaats af te dwingen. Vorig jaar ging dat zelfs ten koste van Mourad Maamar. Van Cuijk: "Mourad was één van onze betere spelers maar ook toen kwam ik erin tegen Dongen en dat ging zo goed dat ik erin bleef. De balans was vanaf dat moment beter op het middenveld. Eerder dat jaar speelde ik rechtsback maar ik was eerder al achterop geworpen vanwege een blessure in de voorbereiding."

[image=253920]

Niet iedereen kan aanvallen
Robin van Cuijk had daarnaast ook altijd te maken met het feit dat zijn vader Wim een belangrijke rol vervulde in het technische beleid van de club. Zo'n situatie is vaak koren op de molen van ongenuanceerd denkende supporters. "Toen ik net vanuit de jeugd kwam kon ik niks fout doen maar daarna begonnen er enkelen van alles tegen mij te roepen. Er zitten er een paar tussen die soms erg vervelend zijn. Ik denk dat het belangrijk is dat je als UDI'19-supporter trots moet zijn op het feit dat wij maar met twee spelers van buitenaf spelen. Welke club op dit niveau kan hetzelfde zeggen? Als je geen plezier hebt in het bezoeken van onze wedstrijden dan zou ik die mensen willen adviseren om lekker thuis te blijven. Ik snap niet wat je dan komt doen." Robin van Cuijk gaf echter blijk van een goed karakter en kwam sterker terug dan ooit. Na afgelopen zondag lijkt hij weer een basisplaats te hebben. "Dat hoop ik wel. Ik denk dat ik een speler ben die goed voor de balans kan zorgen op het middenveld. Niet iedereen kan aanvallend denken, dat is gevaarlijk. We hebben met Randy, Joep en Bart echt fantastische voetballers wat dat betreft en het is mijn taak om de organisatie in de gaten te houden. Dat ligt me ook goed."

[image=187639]

Anderen helpen
Wat dat betreft heeft Robin van Cuijk een ontwikkeling doorgemaakt. "Vroeger rende ik soms zelf wat te onbehouwen rond. Ik wilde overal altijd anderen helpen en dan liet ik mijn eigen man vrij staan. Chris van den Dungen wees mij daar al vaak op. In de jeugd was ik een aanvallend denkende middenvelder maar nu denk ik dat dit mij beter ligt. Ik wil ook best de bal in de voeten soms maar het is niet mijn hoofdtaak met die andere voetballers om me heen. We moeten ook leren dat het soms niet mooi kan maar simpeler. Soms dringen tegenstanders ons het spel op, spelen we onbedoeld wat te aanvallend en dan krijg je de rekening. Daar moeten we voor waken."

[image=221235]

Ome Harry
Zondag is het een speciale wedstrijd voor Robin van Cuijk want komende tegenstander SV Venray heeft als trainer Harry Blokhuis. Aangezien Blokhuis met de zus van zijn moeder is getrouwd is hij een volle oom van Robin van Cuijk. "Ja, en daarnaast zie ik hem hier in de straat telkens. Ga er maar vanuit dat Harry niets liever wil dan van UDI'19 winnen en hij zal er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Het maakt hem niks uit als dat op een zo saai mogelijke manier moet. Ik ga er vanuit dat hij ons het spel wil laten maken om dan misschien via spelhervattingen toe te slaan aan de andere kant. Venray heeft namelijk heel veel lengte in de ploeg." Dan lachend: "Maar nu ben ik er bij dus daar ga ik hoogstpersoonlijk een stokje voor steken." Ondanks de rivaliteit vanwege de wedstrijd van zondag heeft de middenvelder een goed contact met zijn oom. "Ja hoor. Krijg ook vaak tips van hem en hij vond het leuk om te horen dat ik er weer instond. In het duel vorig jaar in Uden was hij boos op mij omdat ik volgens hem een speler van Venray een kaart aansmeerde. Was complete onzin en daarom had hij ook zijn excuus aangeboden na afloop. Ik heb veel zin in de wedstrijd tegen Venray, we zullen moeten laten zien dat we geleerd hebben van fouten uit het verleden. Ik vind dat wij een team hebben voor de eerste drie dus dan moet je gewoon winnen. Simpel zat."

Randy Hofmeijer
De inzetbaarheid van Randy Hofmeijer is overigens onzeker want de middenvelder liep dinsdagavond op de training een lichte liesblessure op. (Willy Rooyakkers)

Meer berichten