3D: Derby Herpina – DAW al op zaterdag

  •   keer gelezen   Voetbal
HERPEN – Het blijft een mooi affiche: Herpinia – DAW. Komende zaterdag zien de twee elkaar op Sportpark Wilgendaal in Herpen. Venhorst ontvangt Festilent waar Margriet thuis speelt tegen het nog puntloze Avanti. En wat te denken van koploper Nooit Gedacht dat Boekel Sport naar De Biescamp ziet komen. Een mooi voetbalweekend ligt in het verschiet.

Door: Peter Kuijpers

[image=258808]

Zaterdag loopt Herpen uit voor de derby Herpinia – DAW. Een leuke rivaliteit tussen beide dorpen. Herpinia behaalde een punt bij Rhode. Theo van Lieshout, trainer van Rhode, vond Herpinia ‘een lastig ploegje’. Met dit feit krijgt DAW-trainer Rob van Griensven te maken: “Verliezen is nooit leuk maar dit was een terechte nederlaag tegen een degelijk Margriet. Dit was duidelijk een maatje te groot voor ons. Voordeel hiervan is dat we snel vooruit kunnen kijken en ons kunnen voorbereiden met een fitte groep naar komende zaterdag. Drie punten tegen Herpinia is het beste medicijn om de nederlaag tegen Margriet weg te spoelen.”

[image=258809]

Baby's
Boekel Sport staat voor een loodzware opgave bij Nooit Gedacht, de koploper uit 3D. Trainer Ruud Vermeer was behoorlijk teleurgesteld in de snelle 0-4 achterstand zondag op eigen veld tegen Avesteyn. Vermeer (zaterdag gast met Jelle Bouwmans bij SkyLine Sport) herkende zijn team amper in het foutenfestival voor rust. Trainer Jurgen van Wanrooij van Nooit Gedacht deed het beter, al moest hij bij Achates wel een 2-0 achterstand wegwerken. Van Wanrooij: “Dat klopt. Ik verwacht van deze ploeg een hoge klassering. Boekel Sport dat is echt geen zwakke ploeg. Ze werden overtuigend kampioen. We zullen er moeten staan. De baby’s die bij ons in het team werden verwacht zijn allen geboren, dus we zijn compleet." Nooit Gedacht is zondag favoriet dat mag duidelijk zijn. Een sterk collectief. Michael van den Heuvel van HVCH en Ramon van den Elzen van Margriet geven de ploeg een goed middenveld. Maar ook Mark Hubers (ex-TOP Oss) en Rik van Roosmalen (ex-FC Den Bosch) zijn de sterkhouders van het team. Jurgen van Wanrooij heeft met deze kleppers goud in handen. Aan hem om er een team van te smeden, maar dat is de Udenaar toevertrouwd, meer dan dat zelfs.

[image=255347]

Goede spelers
Venhorst krijgt bezoek uit Zeeland. Naar de Voskuilen komt Festilent. Maikel van Orsouw, trainer van Festilent, hield aan het duel van afgelopen zondag tegen Stormvogels’28 één puntje over. Van Orsouw: “Op zich zijn we schadevrij uit de strijd gekomen maar eind van de week weten we of dit ook daadwerkelijk zo is. Tot op heden mogen we nog niet klagen over blessures, dat was vorig jaar wel anders. Venhorst kennen we nog van vorig jaar. Ze hebben een aantal goede spelers in het team met veel snelheid, dus we moeten op onze hoede zijn.” Trainer Willem van der Burgt had een prima afgelopen weekend. Van den Burg: "Zondag was inderdaad een opsteker en ik denk dat we voor het eerst dit seizoen hebben laten zien op welke manier we de punten kunnen halen. Avanti is bepaald geen slechte ploeg die niet lang op de onderste plek zullen blijven staan. We hebben het in delen van de wedstrijd ook zwaar gehad, maar dan is het des te bevredigender als je uiteindelijk de volle winst haalt. Er zijn nog wel wat pijntjes na zondag en ook enkele jongens die nog steeds niet 100% fit zijn maar ik verwacht wel dat we zondag compleet zijn."

[image=258810]

Bekende hoek
Margriet kletste zondag DAW een natte dweil in het gezicht. De ploeg van trainer Gaby Kuijpers heeft er met zijn team hoe dan ook een berg moraal mee getankt. Spits Joey Schuurmans kwam in Schaijk niet aan spelen toe. Gaby Kuijpers: “Ach er is niets aan de hand. Joey gaat echt wel weer voetballen. Een weekje rust is goed voor hem." Avanti’31 zit in de bekende hoek waar die nog bekendere klappen vallen. Het team heeft het in een soort van groepsgesprek uitgebreid besproken met trainer Hans van Es. De Avanti'31-trainer mag hier zijn plannen uit trekken. Avanti’31 is een veel te goed team om in het rechterrijtje te vertoeven. Zondag weten we meer.

[image=245666]

Thuisvoordeel
Avesteyn zette zich met de winst zondag op Boekel Sport weer leuk op de kaart. Zondag komt het sterke Rhode naar Dinther. Avesteyn trainer Antwan van Rijn weet dat als geen ander: “Rhode schat ik bij de top drie, samen met Nooit Gedacht. De rest is erg aan elkaar gewaagd denk ik. Helaas kunnen wij nog niet beschikken over Dries Heerkens. Hij kreeg een schop in een vriendschappelijke wedstrijd tegen BMC. De blessure leek in eerste instantie onschuldig. Maar nu blijkt dat toch tegen te vallen. Ik hoop dat we zelf het niveau van afgelopen zondag kunnen bereiken. Met het thuisvoordeel gaan we proberen iets te halen tegen Rhode.” Theo van Lieshout, trainer van Rhode, relativeert: “Zoiets als afgelopen zondag kan gewoon gebeuren en als je dan, na zelf enkele goede kansen gemist te hebben, op achterstand komt dan wordt het alleen nog maar lastiger. Ik denk dat het in deze klasse allemaal dicht bij elkaar zit en dat je elke zondag het maximale moet brengen om een goed resultaat te halen.” Dus Avesteyn weet dat het zondag, getriggerd door Van Lieshout, een geprikkeld Rhode aan de Steen en Stokstraat kan verwachten.

Programma 3D:
-Venhorst - Festilent
-Margriet - Avanti'31
-Herpinia - DAW za
-Avesteyn - Rhode
-Nooit Gedacht - Boekel Sport
-Stormvogels'28 - Achates

Stand 3D:
1 Nooit Gedacht 3 - 9
2 Rhode 3 - 7
3 DAW 3 - 6
4 Margriet 3 - 4
5 Festilent 3 - 4
6 Stormvogels'28 3 - 4
7 Avesteyn 3 - 4
8 Herpinia 3 - 3
9 Venhorst 3 - 3
10 Achates 3 - 2
11 Boekel Sport 3 - 2
12 Avanti'31 3 - 0
Meer berichten