4G: Volkel boekt regelmatige zege

  •   keer gelezen   Voetbal
VOLKEL - Na twee speeldagen koestert Volkel in de vierde klasse G nog een score van honderd procent. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd door de mannen van trainer William van der Steen tegen Vitesse'08 in een 4-0 zege omgezet.

[image=256683]

Hoewel Vitesse'08 net gedegradeerd is uit de derde klasse hebben de mannen uit Gennep het dus meteen erg lastig op een lager niveau. Volkel-trainer William van der Steen: "Dat zie je wel vaker in het begin. Ik denk dat ze straks gewoon bij de bovensten gaan eindigen hoor." Volkel moest de laatste weken een beetje wennen aan de verandering van speelstijl. De ploeg speelde in de voorbereiding en beker tegen veelal veel sterkere tegenstanders. In de vierde klasse wordt er van het team verwacht dat het spel wordt gemaakt. Van der Steen: "Dat is toch heel anders. Het tempo moet ineens omhoog bijvoorbeeld. Daarnaast spelen de tegenstanders anders, fysieker vooral."

[image=256681]

Luuk van den Elzen
Toch won Volkel dus vrij overtuigend. Spits Luuk van den Elzen scoorde op fraaie wijze 1-0 door bij een corner goed voor de man te komen. Van den Elzen kan volgens zijn coach 20 keer scoren als hij elke week fit blijft. Na een voorzet van Stijn van Cuijk was het Ruud Verstegen die op fraaie wijze de 2-0 liet binnen ploffen waarna de wedstrijd eigenlijk gespeeld was. Gijs Verkuijlen zorgde voor 3-0, waarna Sander van den Elzen met een vrije trap de eindcijfers vastlegde: 4-0. "Voetballend moeten we wel nog beter gaan spelen", bleef William van der Steen na afloop kritisch.

[image=256682]

SES verslaat Hapse Boys
SES heeft ook de eerste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Na een vroege 0-1 achterstand kwamen de Langenbomers via goals van Tijn Cuppen en Glenn van Katwijk alsnog langszij. Het is de tweede overwinning op rij voor SES in het nog prille seizoen. De gasten begonnen sterk via een fraaie goal van Tim Jansen (0-1) maar al snel zorgde Tijn Cuppen met een delicaat lobje voor hernieuwd evenwicht: 1-1. Na de thee gingen beide teams op zoek naar de zege maar het was alleen SES-invaller Glenn van Katwijk die met een fraai schot vanaf zestien meter het doel wist te vinden: 2-1.(WR)

Uitslagen vierde klasse G
-Bavos - Handel 1-3
-SV Milsbeek - Juliana Mill 1-0
-Volkel - Vitesse'08 4-0
-Olympia'18 - MVC 1-2
-SES - Hapse Boys 2-1
-Milheezer Boys - Excellent 2-1

Stand vierde klasse G
1 Volkel 2-6
2 Handel 2-6
3 Milsbeek SV 2 -6
4 SES 2 -6
5 MVC 2 -3
6 Milheezer Boys 2 -3
7 Hapse Boys 2 -3
8 Juliana Mill 2 -1
9 Bavos 2 -1
10 Olympia '18 2 -1
11 Excellent 2 -0
12 Vitesse '08 2 -0
Meer berichten