5G: Constantia en Keldonk bovenaan

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN / CUIJK - Na twee speeldagen zijn alleen RKVV Keldonk en Constantia in de vijfde klasse G nog zonder puntenverlies. De Keldonkenaren versloegen Odiliapeel met 4-2 terwijl Constantia veel te sterk was voor WHV: 4-0. FC De Rakt ging opnieuw met forse cijfers onderuit. Deze keer tegen WEC: 5-1.

Op Sportpark De Koulberg in Keldonk duurde de eerste helft maar liefst een uur. Scheidsrechter Koos van de Putten had zijn horloge wat te traag afgesteld kennelijk. De gasten uit Odiliapeel kregen de eerste grote kans maar Dave de Vocht kon niet scoren. Daarna was het Keldonk dat binnen een korte periode als een stoomwals over de bezoekers heen denderde. Jan van de Akker scoorde twee keer terwijl ook Robbert van Lankveld en Mike Bouwe het net wisten te vinden: 4-0. Vlak voor de uitgestelde thee tekende Hans Adam voor 4-1. Na de pauze zakte het knokkende Odiliapeel niet in elkaar maar kon Adam zelfs nog de 4-2 scoren.

WEC - FC De Rakt 5-1
Wederom kon FC De Rakt geen enkele vuist maken. Deze keer was WEC in Wijbosch veel te sterk voor de Udenaren die met Bart Langenhuijzen eigenlijk een veldspeler op doel moeten zetten. De gastheren kwamen via Pieter van de Sangen op een 2-0 voorsprong waarna Twan van Uden voor de beslissing zorgde: 3-0. Na de thee scoorde Van Uden nog twee keer terwijl Kevin Poels tussendoor 4-1 aantekende. Een verdiende zege voor WEC dat dit jaar kan beschikken over een grotere selectie en daarom de ambities naar boven mag bijstellen.

[image=256323]

Elsendorp - Vorstenbossche Boys 0-2
in Vorstenbosch is men bezig aan het ontwikkelen van een compleet nieuw team. Liefst zes spelers gingen lager spelen. Trainer Mario van Berkom heeft daarbij momenteel te maken met een ware blessuregolf. In Elsendorp kon hij geen beroep doen op vier spelers terwijl drie anderen licht geblesseerd wissel stonden. Toch won men in Elsendorp door twee goals van Luuk van Kessel. De aanvaller scoorde eigenlijk drie keer maar ten onrechte werd zijn derde goal geannuleerd. Elsendorp probeerde na de 0-1 aan te dringen maar kon geen vuist maken.

Nijnsel - ELI 0-0
In de eerste helft was de beste kans voor Roel Donkers van ELI maar na de pauze was Nijnsel de veruit betere ploeg. Johan van der Paa, Toby Verhoeven en Paul van der Rijt hadden moeten scoren en hadden ook in de grensrechter van ELI een taaie tegenstander. Toen Van der Rijt naar de grond werd gewerkt binnen de zestien meter onthield de scheidsrechter ook nog eens Nijnsel een strafschop.

Constantia - WHV 4-0
WHV had het lastig in Wanroy bij een dominerend Constantia. De gastheren hadden wel een strafschop nodig om op 1-0 te komen maar werkten daarna overtuigend naar een regelmatige 4-0 zege toe. (WR)

Stand vijfde klasse G
1 Constantia 2-6
2 Keldonk 2 -6
3 WEC 2 -4
4 Nijnsel 2 -4
5 WHV 2 -3
6 Vorstenbossche Boys 2 -3
7 DSV 1 -1
8 ELI 1 -1
9 Odiliapeel 2 -0
10 Elsendorp 2 -0
11 FC De Rakt 2 -0
Meer berichten