UDI'19 moet lichte blessures snel afschudden

  •   keer gelezen   Voetbal
UDEN - UDI'19 blameerde zichzelf in het bekertoernooi. In een niet al te bijster sterke poule wisten de Parkzichters zich niet bij de eerste twee te plaatsen. Afgelopen dinsdag leverde de tricolores in Tiel bij TEC zelfs een regelrechte wanprestatie. Alles is echter weer vergeten, zo opportunistisch is iedereen wel, als zondag de competitie wordt begonnen met een zege bij Nuenen.

Maar het was érg slecht dinsdagavond, dat moet ook Rob Zegers toegeven. Zegers: "Ja, het moet 200% beter anders zullen we erg weinig punten gaan halen in de competitie. We misten een aantal spelers en als dan de inzet ook niet vol daar is dan zie je dat er erg weinig overblijft." De Udenaren deden het ondermeer zonder de licht geblesseerden Randy Hofmeijer en Matthias van Zanten. Laatstgenoemde had wat last van een gekneusde voet terwijl Hofmeijer kampt met een strak staande hamstring. Hofmeijer: "Ik had er al iets langer last van waardoor ik in overleg met de trainer heb besloten om niet mee te doen. Zondag tegen Nuenen wil ik er vol staan uiteraard."

[image=254459]

Rob Zegers uitgevallen
Centrale verdediger Zegers begon in Tiel wel in de basis maar moest later uitvallen vanwege wat pijn in de linkerlies. Zegers: "Ja, maar ik ga er vanuit zondag weer bij te zijn. Het kan niet zo zijn dat ik er de eerste competitiewedstrijd niet sta dus dat gaat ook niet gebeuren. Ja, het is mijn linkerlies, dat krijg je als je puur tweebenig ben zoals ik he...haha." Het loopt tot nu toe echter niet al te best met UDI'19. Stroef eigenlijk. "Dat klopt", geeft Zegers toe, "het is erg stroef allemaal. Ik weet ook niet waar het precies aan ligt al speelt mee dat we zelden met een vaste groep hebben kunnen spelen. Zondag moeten we er gewoon staan, dat is het belangrijkste. Als we zondag winnen dan kunnen we vooruit kijken en lekker ontspannen werken. Verlies je meteen dan maak je het jezelf lastig." Tegenstander Nuenen heeft ook zo zijn eigen problemen. Er schijnt onvrede te zijn binnen de groep en er gingen sowieso al een aantal spelers weg. Ook voor Nuenen geldt echter dat winst op UDI'19 een boost kan geven.

Leuke groep
Rob Zegers heeft het in ieder geval goed naar zijn zin in Uden. "We hebben een erg leuke groep waardoor ik mooie verwachtingen heb. Het mag echter niet zo zijn dat we in zo'n bekergroep uitgeschakeld worden, ook al speel je dan niet met alle beoogde basisspelers. Die tegenstanders waren echt kwalitatief van dien aard, met alle respect, dat wij als UDI'19 gewoon door moeten gaan. Daar zijn geen excuses voor. Echter: de competitie is het belangrijkste. Zondag begint het pas echt."(Willy Rooyakkers)
Meer berichten