Gemert voetbalt stuk makkelijker dan UDI'19

  •   keer gelezen   Voetbal
ODILIAPEEL - Het was maar een oefenwedstrijd maar toch liet Gemert ondubbelzinnig zien niet voor niets een klasse hoger te spelen dan UDI'19. De Udenaren kregen een paar grote kansen maar kwamen voetballend gezien het een en ander tekort tegen een Gemert dat nog een paar basisspelers miste: 0-3. Habraken scoorde twee keer terwijl Falkenstein de laatste goal maakte.

[image=221173]

Naar schatting zo'n 300 mensen hadden het veld in Odiliapeel weten te vinden waar de plaatselijke RKSV er weer alles aan had gedaan om het de mensen naar de zin te maken. UDI'19 is nog maar net in training waardoor trainer Bas Gösgens besloot om vooral van het conditionele aspect uit te gaan. Hij deelde zijn selectie in drieën en wisselde om het half uur een half elftal. Bij Gemert waren de broertjes Van Dijk, Van Herpen en Van Berlo niet aanwezig. Na het duel tegen Helmond Sport schreven we op deze plaats al dat Gemert met het beschikbare materiaal weinig anders kon doen dan met twee spitsen gaan spelen.

[image=221180]

Falkenstein indrukwekkend
Jan van Dijk was blijkbaar dezelfde mening toegedaan want hij stelde met Falkenstein en Driessen twee spitsen op. Voor UDI'19 was dat lekker want zodoende kon men meteen oefenen tegen een 4-4-2 systeem. De Molenbroekers waren in de openingsfase heer en meester. Vanuit het middenveld voetbalden Van Schijndel en Habraken lekker terwijl voorin Falkenstein de indruk maakte bij iedere actie nog telkens 20% macht over te hebben. Het was Habraken, ook sterk spelend, die na een minuut of tien Falkenstein inspeelde waarna de middenvelder doorliep en op tijd terugkreeg: 0-1. De middenvelder penetreerde daarmee dwars door het Udense centrum. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg UDI'19 ook een paar kansen maar qua voetbal had men heel weinig in te brengen tegen een superieur Gemert. Giovanni Henskens schoof op een gegeven moment wel sterk in en bediende met een steekbal Van Zuidam op maat maar in plaats van gewoon te scoren wilde de buitenspeler om doelman Van Ommeren heen en dat lukte niet.

[image=221179][image=221177]

Udense nieuwelingen
Meteen na de pauze begon UDI'19 wat sterker. Na een goede aanval kreeg Maamar de bal alleen voor Van Ommeren maar de middenvelder wilde nog breed leggen op Van Veen waarna er nog kon worden onderschept. Samen met Van den Berk is Van Veen nieuw bij de tricolores. Er valt nog weinig over deze twee te zeggen. Van Veen lijkt in ieder geval een echte spits terwijl Van den Berk nog maar net terug is van vakantie. Nadat Falkenstein aan buitenspel was ontsnapt en Habraken een niet te missen kans bood (0-2) was het duel definitief gelopen. Achterin lijkt Gemert er met Dennis Bouma overigens een sterke centrale verdediger bij te hebben gekregen. Vooral ook in balbezit maakte hij een behoorlijke indruk. Na een actie van Leijten, die de achterlijn haalde, viel de bal voor de voeten van Falkenstein die droog de onderste hoek voor 0-3 wist te vinden. Tussendoor had Falkenstein met knappe acties ook al invaller Heijmans weten te bedienen maar de van ASV'33 overgekomen aanvaller dacht teveel tijd te hebben of drukte met de binnenkant af waar de wreef beter was geweest. Na een knappe actie van Tuithof was er nog een kans aan de andere kant voor Van Geelkerken, aardig spelend met Wolf samen, maar het bleef bij 0-3. Een zege voor de betere ploeg maar UDI'19 speelt een klasse lager en is nog maar net begonnen. (wr)

[image=221178][image=221176][image=221175][image=221174][image=221172][image=221171][image=221170][image=221169][image=221180]
Meer berichten