Sam Wassenberg laat van zich horen in Cuijk

  •   keer gelezen   Voetbal
CUIJK – Udenaar Sam Wassenberg lijkt zijn ‘geld’ dubbel en dwars waard. Na twee doelpunten in de prelude tegen vijfdeklasser Vianen vooruit, waren het er gisterenavond zes in het duel met voordeurdeler SIOL.

[image=219806]

De uitslag tegen de zesdeklasser was 0-9 en gaf een ruststand van 0-7. Sam Wassenberg scoorde al zijn zes treffers in de eerste helft. De wedstrijden tegen de ‘buren’ Vianen Vooruit en SIOL vallen in het charme offensief wat Hans Kraay zo voor ogen heeft. Kraay: “We moeten hier de mensen weer naar de Groenendijkse Kampen krijgen. Die tribunes moeten vol”, waren eerder de woorden van de technisch directeur van JVC Cuijk. Zaterdag komt Juliana’31 uit Malden naar Cuijk. Een wat betere graadmeter hoe de Cuijkenaren ervoor staan. Een week later volgt het eigen prestigieuze toernooi.

[image=221112]

Vier op één
Zes keer in één helft scoren is een unicum. De tegenstander was dan wel niet AFC of Hollandia of De Treffers maar toch maakte nieuwkomer Sam Wassenberg hiermee meteen een verpletterende indruk. Wassenberg: "Ja, ik loop nu vier op één haha. Ik moet gewoon hard blijven werken, mijn stinkende best doen. We zijn nog maar net begonnen." Het lijkt erop alsof Kraay en De Kruif een rol voor hem in gedachten hebben als komende man van de linkerkant. "Erik de Kruijk is een goed aanspeelpunt gebleken en het ligt mij om daar omheen te spelen. Mijn zwakste punt was altijd het in de bal komen en dat wordt zodoende gecamoufleerd." Het zegt natuurlijk niet alles, zo'n explosie tegen een zesde klasser, maar het zegt wel dat Wassenberg in ieder geval fit en scherp is. "Het is aan mij om het voor elkaar te krijgen dat ik in het team blijf. Het is heerlijk voetballen met al die goede spelers om je heen." Rob Zegers speelt tot nu op het middenveld, door Kraay al de Cuijkse Pirlo genoemd, terwijl linkerverdediger Magee al een fantastische indruk heeft gemaakt. Over een aantal weken weten we meer.
Meer berichten