Sfeervol beeld uit een eerdere Gemert - Groene Ster
Sfeervol beeld uit een eerdere Gemert - Groene Ster

Gemert moet deze keer echt winnen

  •   keer gelezen   Voetbal

GEMERT - Gemert heeft nu twintig punten. Afgelopen zondag werd er bij Halsteren gelijk gespeeld, dus dat betekende slechts één puntje erbij maar voor het gevoel hield het meer in. Gemert liet namelijk eindelijk weer eens een groot hart zien. De ploeg knokte en bleef in een slijtageslag overeind tegen een Halsteren dat zich duidelijk versterkt heeft in de winterstop. Gemert verloor tenminste niet en dat voelde op een of andere manier goed.

Tekenend was de sliding die harde knoest, de altijd hardwerkende Ronny van den Elzen, vlak voor tijd in huis had. Het mannetje gooide zijn hele ziel en zaligheid in de strijd om de zekere 2-1 van Halsteren te voorkomen en dat lukte hem op prachtige wijze. Het was symbolisch voor het Gemert in Halsteren. Dat de Molenbroekers momenteel voetballend niet in een superieure fase zitten is wel duidelijk. Wie een blik op de opstelling werpt kan daar niet verbaasd over zijn. Het is net als bij UDI'19: als het elftal niet versterkt wordt dan is op een gegeven moment de koek wat op. Zeker als er ook nog blessures zijn. Zo is het gemis van centrale Davy Vermeulen best een belangrijke. Die jongen ontwikkelde zich goed als mandekker. Trainer Bert Ruijsch heeft daardoor weer een belangrijke optie minder in zijn toch al zo mager bezette linie.

Groene Ster

Achter de schermen probeert Gemert de selectie van volgend jaar te versterken. Afgelopen weekend kwam er een teleurstellend bericht binnen van de beoogde nieuwe verdediger waarmee men had gesproken,. Gemert schakelt nu door naar andere opties. Het is niet makkelijk om met een smalle beurs te shoppen maar in het verleden zijn er vaker voor 'een bietje' toch goede spelers binnengekomen. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Het probleem is een beetje bij Gemert dat men al jaren spelers uit lagere klassen haalt. Soms gaat dit goed maar vaak is het ook aanvulling. Als je dan vervolgens aanvulling op aanvulling stapelt, zonder daarbij een keer een echte versterking te halen die al jaren op hoofdklasse-niveau speelt, dan ga je dat merken. Daarbij is de selectie niet echt in balans. Er zijn aardig wat aanvallende middenvelders bijvoorbeeld terwijl achterin geen enkele goede kopper voorradig is. Het is ook niet gemakkelijk, het is slechts een constatering. Gemert roeit met de riemen die men heeft en het blijft een heerlijke club. Dat sowieso. Zondag komt Groene Ster dus naar Molenbroek. Deze wedstrijd en de problemen om naar onderen te kijken zijn alweer een beetje weg. Verlies echter.....daar moeten we liever niet aan denken. Gemert moet deze echt winnen. (Willy Rooyakkers)

Meer berichten