Afbeelding

PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans bouwen 28 woningen in De Run in Boekel

Wonen 1.077 keer gelezen

BOEKEL | Stichting PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans Bouwgroep bouwen samen verder in Boekel. De afgelopen jaren realiseerden zij al woningen aan 't Binnenhofke in Boekel. Gisteren ondertekenden zij een design-and-build-overeenkomst voor 28 huurwoningen in nieuwbouwwijk De Run. Daar verschijnen elf eengezinswoningen en zeventien driekamerappartementen. Naast deze sociale huurwoningen, heeft Hendriks Coppelmans een overeenkomst met een woningbelegger om op dezelfde locatie ook twaalf grondgebonden huurwoningen in het middeldure huursegment te realiseren. Alle woningen in het plan zijn nul-op-de-meter.

In Nederland is er een tekort aan betaalbare huurwoningen. Een geschikte woning vinden wordt daardoor steeds lastiger. Gemeente Boekel, PeelrandWonen en Hendriks Coppelmans vinden het daarom belangrijk dat er nieuwe betaalbare woningen worden gebouwd. Het Udense bouwbedrijf realiseert betaalbare woningen door conceptmatig te bouwen. Dat doen ze door een uitgekiend woningontwerp te herhalen. De eengezinswoningen in dit plan zijn gebaseerd op hun concept BudgetRijwoning. Dat zijn woningen met een slimme woonplattegrond, die door een doordachte bouwmethode met prefab-elementen snel gebouwd kunnen worden. Deze manier van ontwikkelen en bouwen leidt tot een betaalbare huurprijs. Er verschenen eerder al BudgetRijwoningen in onder andere de gemeenten Boekel, Laarbeek en Gemert-Bakel.

De bouw van de woningen start in maart. Interesse in de woningen? Houd de websites van PeelrandWonen en Bernheze Makelaars & Adviseurs in de gaten voor meer informatie over het verhuurtraject. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant