Logo kliknieuws.nl/uden

De Gaarden komt tot leven: nieuwbouwproject De Vlindergaard opgeleverd

  •   keer gelezen   Wonen

UDEN | In 2015 begonnen corporatie Area en Bouwgroep Hendriks Coppelmans uit Uden met de ontwikkeling van het gebied rondom het historische Retraitehuis aan de Volkelseweg. In verschillende deelgebieden met sociale huur- en koopwoningen ontstond hier een gemengde woonwijk. Vorige week leverden Area en Hendriks Coppelmans samen het appartementengebouw op in het laatste deelgebied: De Vlindergaard. De nieuwe bewoners ontvingen hun sleutels uit handen van corporatie Area.

Het appartementengebouw bestaat uit 28 appartementen en is energiezuinig. Naast het appartementengebouw, realiseerde Hendriks Coppelmans ook 38 eengezinswoningen in de wijk. Deze werden al in december opgeleverd en zijn als eerste in Uden nul-op-de-meter. Alle woningen in De Vlindergaard zijn sociale huurwoningen.

De Gaarden
De Gaarden bestaat uit een aantal deelgebieden. Centraal ligt Het Retraitehuis, onderdeel van Stichting Laverhof. Aan dit gebied wordt nog dit jaar appartementencomplex Kloosterpark toegevoegd, aan de achterzijde van Het Retraitehuis. De bouw van het complex is in volle gang. Aan de westkant van Het Retraitehuis ligt sinds 2016 deelgebied De Kersengaard. Area en Hendriks Coppelmans ontwikkelden en realiseerden hier samen 18 eengezinswoningen en een appartementengebouw met 24 appartementen. Alle woningen zijn sociale huur. Aan de Boslaan, in het bos achter De Kersengaard, liggen 20 vrije verkoop kavels. Deze zijn allemaal verkocht en voor een groot deel al bebouwd. Tot slot ligt aan de oostkant van Het Retraitehuis nu ook De Vlindergaard. 

Naar verwachting wordt het appartementencomplex van Het Retraitehuis medio 2019 opgeleverd. Als ook daar de bouw gereed is, komt De Gaarden volledig tot bloei.
 

Meer berichten