Logo kliknieuws.nl/uden

Doe mee aan WoonArena gemeente Uden: samen werken aan visie op wonen in Uden

  •   558 keer gelezen   Wonen

UDEN | De gemeente Uden werkt aan een nieuwe visie op wonen, samen met inwoners en allerlei partners op het gebied van wonen. De volgende stap in het proces om te komen tot zo'n visie is een maatschappelijke WoonArena op 6 februari. Samen met de deelnemers wordt vastgesteld welke keuzes nodig zijn om de eerder vastgestelde ambities daadwerkelijk te realiseren.

"We staan als gemeente voor interessante uitdagingen op het gebied van wonen", vertelt wethouder Franko van Lankvelt. "Met een stevige woonvisie willen we de ambities die de gemeenteraad heeft vastgesteld ook daadwerkelijk gaan realiseren. Het afgelopen jaar hebben we al een analyse gemaakt van de ontwikkelingen op de woningmarkt. Ook hebben we al onze partners op het gebied van wonen, vertegenwoordigers van relevante maatschappelijke organisaties en de gemeenteraad op diverse manieren betrokken. We hebben nu duidelijk in beeld wat de gemeenschap van ons vraagt en waar de energie zit. Het is nu tijd om die energie om te zetten naar gezamenlijke uitvoeringskracht. Vandaar dat we een maatschappelijke WoonArena organiseren. Iedereen die wonen in Uden een warm hart toedraagt of een concrete bijdrage wil leveren, is van harte welkom!"

De WoonArena bijeenkomst is op donderdagavond 6 februari in het gemeentehuis. Focus van de avond is de vraag: welke keuzes kunnen rekenen op maatschappelijk draagvlak en hoe verzilveren we wooninitiatieven? Genodigd zijn de partners van de gemeente op het gebied van wonen in Uden en inwoners die het wonen in de gemeente Uden een warm hart toedragen, een goed idee hebben en daadwerkelijk aan de slag willen. Denk aan lokale initiatieven, grondbezitters en inwoners uit de kernen van Uden, huurders van Area, ontwikkelaars, zorgpartijen en de gemeenteraad. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via reacties-ruimte@uden.nl. De avond start om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Inloop is vanaf 19.15 uur.

Meer berichten