Het kantoor van Area in Uden.
Het kantoor van Area in Uden.

Area verhoogt huur per 1 juli

  •   keer gelezen   Wonen

UDEN | Area verhoogt per 1 juli de huren. Dit om te kunnen blijven investeren in het woningaanbod, de kwaliteit van woningen en in de dienstverlening, aldus de woningbouwcorporatie.

Het huurbeleid van Area, wat samen met de Bewonersraad is bepaald, richt zich niet alleen op het inkomen van een huurder maar ook op de kwaliteit van een woning. Deze 'waarde' van een woning wordt uitgedrukt als streefhuur. Elke huurder kan in het huurdersportaal zien wat de streefhuur van zijn woning is. De huurverhoging voor dit jaar ligt gemiddeld lager dan de inflatie (2,6%). Voor bijna 50 procent van de huurders van wie de huurprijs net onder of gelijk is aan de streefhuur, wordt de huurprijs met 1,9% verhoogd. Voor huurders die meer dan 10 procent onder de streefhuur betalen, wordt de huurprijs met 2,6% verhoogd. Voor een beperkt aantal huurders is het percentage hoger dan 2,6% omdat zij in een vrije sectorwoning wonen of een hoog inkomen hebben. De huurders krijgen voor 1 mei een brief met daarin het voorstel van de huurprijs die zij vanaf juli voor hun woning gaan betalen.

Hulp bij financiële problemen
Door de coronacrisis hebben of krijgen een aantal van de huurders het zwaar omdat zij bijvoorbeeld in de horeca of een kapsalon werken of ZZP-er zijn. Area helpt huurders die financieel in de problemen komen zoveel mogelijk.
 

Meer berichten