Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Google Maps

20 nieuwe woningen in Kloosterstraat Volkel

  •   1656 keer gelezen   Wonen

VOLKEL | Gemeente Uden verleent haar medewerking aan het plan van Bouwbedrijf T&W Bouw uit Volkel om 20 nieuwbouwwoningen te realiseren op de hoek van de Kloosterstraat en Brabantstraat in Volkel.

Een mooie ontwikkeling volgens wethouder Van Lankvelt, waarmee invulling kan worden gegeven aan de grote vraag naar nieuwe woningen in Volkel, met name onder jonge starters en senioren. “Heel fijn natuurlijk dat er nu concrete plannen zijn om op deze locatie nieuwbouw te gaan ontwikkelen", vertelt hij. "De behoefte aan nieuwbouw is namelijk nog steeds erg groot in Volkel. Mooi als dit plan eraan kan bijdragen dat toch weer een aantal Volkelnaren in hun dorp kunnen blijven wonen.”

Planning
Het plan van T&W Bouw voorziet in de ontwikkeling van een twintigtal woningen op het veld op de hoek van de Kloosterstraat en de Brabantstraat. Omdat dit gebied nu nog een agrarische bestemming heeft, moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Daarnaast moet nog worden getoetst of het plan voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Bovendien is goedkeuring van de Provincie nodig, omdat de locatie nu nog te boek staat als ‘landelijk gebied’. Dit zijn verplichte stappen bij dit soort initiatie-ven, die doorgaans veel tijd kosten. De verwachting is dat de eigenlijke bouw over ongeveer een jaar kan starten.

Woningen
T&W Bouw wil in totaal twintig woningen gaan realiseren in dit gebied, waaronder twee vrijstaande en tien half vrijstaande woningen (twee-onder-een-kap), en acht wat kleinere woningen voor starters en senioren. T&W Bouw werkt hiervoor samen met LA Architecten Ingenieurs uit Veghel. Van Lankvelt: “De verdeling van woningsoorten in dit plan sluit perfect aan op de behoeften die naar voren kwamen uit het recent gehouden woonwensenonderzoek. Daaruit bleek namelijk opnieuw dat de behoefte het grootst is onder jongere starters op de woningmarkt en onder ouderen, die langer zelfstandig willen blijven wonen.”

Meer berichten