Van Stiphout zet zich in voor betaalbare starterswoningen in Boekel | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden

Van Stiphout zet zich in voor betaalbare starterswoningen in Boekel

  •   keer gelezen   Wonen

BOEKEL | Jeroen van Stiphout, directeur bij Gebr. Van Stiphout Projectontwikkeling b.v., en Marius Tielemans, wethouder bij de gemeente Boekel, tekenden afgelopen juli een overeenkomst voor de ontwikkeling en bouw van twee hoekwoningen en tien betaalbare starterswoningen in uitbreidingswijk de Run. Inmiddels is Van Stiphout samen met Omni Architecten uit Schijndel tot een ontwerp gekomen voor een duurzame, complete en betaalbare woning.

Het resultaat: een starterswoning met een oppervlakte van circa 60 m2. . Op de begane grond bevinden zich een hal, toilet, woonkamer en keuken, en op de verdieping zijn een slaapkamer, hobbykamer, badkamer en vlizotrap naar bergzolder. De behoefte aan betaalbare woningen blijft groot en dat hebben ze ook bij van Stiphout gemerkt. Direct na de bekendmaking van deze ontwikkeling kwamen er tientallen telefoontjes binnen van geïnteresseerden kopers. De enorme vraag is een afspiegeling van de realiteit en dat is dat er te weinig wordt ontwikkeld en gebouwd voor starters.

Verkoop
Bernheze Makelaars in Uden heeft de opdracht gekregen om de starterswoningen te verkopen voor een prijs van 169.900 euro vrij op naam. Het streven is om begin 2021 in verkoop te gaan. Van Stiphout hoopt in de toekomst meer woningen te kunnen ontwikkelen en bouwen voor starters. Samen met het bouwbedrijf gaan ze kijken hoe ze dit concept, waarbij de nadruk ligt op betaalbaarheid en duurzaamheid, verder kunnen door ontwikkelen. Ze wil hierin ook de samenwerking met woningbouwcorporaties op zoeken. Meer informatie over het plan is terug te vinden op de projectsite www.woneninperrekerveld.nl of neem telefonisch contact op met Bernheze Makelaars Uden. 

Meer berichten