<p>De werking van Cooll&rsquo;s adsorptiewarmtepomp.</p>

De werking van Cooll’s adsorptiewarmtepomp.

Cooll test met proefopstelling in woning van Area in Uden

  •   keer gelezen   Wonen

UDEN | De firma Cooll, één van de winnaars van de Warmtewissel start met testen van een gasgestookte warmtepomp. Hun alternatief voor de gasgestookte cv-ketel wordt in een lege woning van Area in Uden getest.

Vanuit Lente, een samenwerking tussen acht Brabantse corporaties, werd eind 2019 de WarmteWissel gestart: een prijsvraag waarin marktpartijen werden opgeroepen om met hét alternatief voor de gasgestookte cv-ketel te komen.

Energiezuinige verwarmingsoplossing
Cooll was een van de vijf finalisten bij de Warmtewissel die vorig jaar uitblonken in innovatieve kracht. Zij ontwikkelde een gasgestookte warmtepomp waarmee 30 tot 50 procent gas en bijbehorende CO² uitstoot bespaard wordt. Cooll gaat haar installatie een maand lang testen in een leegstaande woning. De resultaten worden gemonitord en kunnen ook op afstand uitgelezen worden. De testinstallatie werd op 3 februari geplaatst en volgens planning op 8 maart weer verwijderd.

Meer informatie
Meer informatie over De WarmteWissel vind je op www.warmtewissel.nl. Meer informatie over Cooll en hun installatie vind je op hun website www.cooll.eu.

Meer berichten