Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Henk Lunenburg

‘Verwachten laatste fase Dico-terrein eind 2022 op te leveren’

  •   keer gelezen   Wonen

UDEN | Land van Dico, de nieuwbouwwijk in hartje Uden, heeft het hoogste punt bereikt. Vorige week werden op het appartementencomplex op de hoek van de Velmolenweg/Losplaats de letters ‘Dico’ geplaatst met een hijskraan. “We verwachten eind 2022, begin 2023 de laatste fase op te leveren”, aldus Joost van den Broek, die als commercieel manager van ontwikkelaar Heijmans verantwoordelijk is voor de verkoop van het project.

Het was een momentje om bij stil te staan, het bereiken van het hoogste punt. “Helaas konden we het niet vieren met de kopers vanwege de coronasituatie, maar op deze manier hebben we er toch een mooi moment van gemaakt”, blikt Van den Broek terug. In 2019 begon de eerste fase van de bouw, en de verwachting is dat fase 2 en 3 deze zomer en dit najaar worden opgeleverd. “De 73 woningen van fase 1, waarvan 15 huurwoningen en 58 koopwoningen, zijn al allemaal bewoond. De eerste woningen van fase 2 worden voor de bouwvak opgeleverd, en rond september/oktober het overige deel.” Hierbij gaat het om 51 woningen. De 25 appartementen van fase 3 worden in het najaar opgeleverd.

De laatste fase
“Zoetjesaan is het dan tijd voor de laatste fase, met 56 woningen”, gaat Van den Broek verder. “We hebben over deze fase de afgelopen tijd veelvuldig overleg gehad met de gemeente. Wat kunnen en mogen we bouwen? We hebben van hen groen licht gehad en nu is het aan ons om dit definitief uit te werken.” Over twee weken deelt de ontwikkelaar hiervan de eerste beelden. “We bouwen verschillende soorten huizen, zoals tweekappers, vrijstaande huizen, maar ook bungalows. In juni kan de voorinschrijving beginnen, waarna in juli de verkoop start. Begin 2022 start de bouw, en we hopen eind van dat jaar, of begin 2023 deze laatste fase op te leveren. Dan is het gehele Dico-terrein klaar.” Een mijlpaal, want het had behoorlijk wat tijd nodig. “Het heeft heel lang geduurd”, beaamt Van den Broek. “We hebben het terrein lang geleden gekocht, maar door verschillende redenen, waaronder de bouwcrisis, konden we niet eerder dan 2019 van start. Uiteindelijk hebben we, als alles klaar is, in 4 jaar tijd dit project gerealiseerd.” Hoewel de huizen in het begin met moeite verkocht werden, is de vraag nu enorm. “De woningmarkt is in de tussentijd erg veranderd. Er is veel vraag en weinig aanbod. We verwachten dan ook een goede verkoop voor fase 4.”

Meer berichten