<p>Door de hele straat hangen spandoeken. Ook de naaste buren maken hun steun kenbaar.</p>

Door de hele straat hangen spandoeken. Ook de naaste buren maken hun steun kenbaar.

‘Niet het gevoel dat er naar ons geluisterd wordt’

  •   keer gelezen   Wonen

VOLKEL | ‘Area, laat je van je beste kant tonen en laat ons in onze huizen wonen’. Het is één van de kreten die op de verschillende spandoeken in de Aert Willemsstraat in Volkel staan. De buurt hing de spandoeken vorige week op om nog maar eens aandacht te vragen voor de plannen van wooncorporatie Area: de sloop van 28 huurwoningen in de straat.

Eind maart viel er bij de bewoners van de Aert Willemstraat in Volkel en bewoners van Wit Korea, de Elisabethstraat, Helenastraat, Smitsstraat, en de Kerkakkerstraat in Uden een brief van Area op de mat.
De boodschap: de wooncorporatie wil in de straten in totaal 76 huurwoningen slopen, om er vervolgens nieuwe appartementen te bouwen. “Wij krijgen het gevoel dat het hen gewoon om de grond gaat”, vertellen Rian Bongers en Henk van Wetten, die al 33 jaar en 40 jaar als overburen in de Aert Willemsstraat wonen. “Onze huizen zijn niet zo groot, maar onze tuinen wel. Dit is voor Area financieel gezien een de meest aantrekkelijke opties om nieuwe huizen te bouwen.”

Overleg
Het frustreert de twee dat Area goed overleg tijdens bijeenkomsten en persoonlijke gesprekken achterwege laat. “Ze zeggen dat alles in overleg gaat, maar eigenlijk wordt er alleen maar gezegd: “Er wordt gesloopt”, vertelt Henk. “We worden er niet wijzer van en we hebben niet het gevoel dat er naar ons geluisterd wordt.” De situatie brengt ook veel onzekerheid met zich mee. “Het breekt je mentaal op”, merkt Rian. “Er zijn sinds we het slechte bericht kregen al zes mensen uit onze straat verhuisd.” Ze is zelf ook al begonnen met een voorzichtige zoektocht naar andere huizen in Volkel. “Maar dat geeft echt geen goed gevoel. Ik wil natuurlijk het allerliefst op deze plek in Volkel blijven wonen. Daarnaast is er weinig beschikbaar en ik zal altijd fors meer huur moeten gaan betalen dan ik nu doe.” De buurt haalde in Volkel al bijna 300 handtekeningen op tegen de sloop. “Er is echt niks mis met die huizen”, vindt een buurvrouw die pal naast de huurhuizen woont. “Ik heb er zelf ook in gewoond. Ja, ze zijn wat verouderd, maar moeten ze daarom tegen de grond, en moet iedereen de plek verlaten waar ze zich zo thuis voelen? En dat voor maar zeven huizen meer...”

Meer berichten