Hoogste punt 39 appartementen Loopkantstraat bereikt

  •   keer gelezen   Wonen

UDEN | De nieuwbouw van 39 appartementen aan Loopkantstraat 3 in Uden heeft het hoogste punt bereikt. Op vrijdag 24 september hesen oud-bewoners van de locatie Bart Hendriks en Ageet Reith en drie toekomstige bewoners samen de vlag.

Hendriks Coppelmans Bouwgroep ontwikkelt het gebouw en realiseert het in opdracht van Area. Bij dit project wordt voor het eerst het concept Maatschappelijk Mooi ingezet. Maatschappelijk Mooi verbindt wonen, werken en (voor elkaar) zorgen met elkaar. De bouw startte in december 2020. Naar verwachting wordt het gebouw in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd. Het hijsen van de vlag was een symbolische overdracht van de oud-bewoners van de locatie naar de toekomstige bewoners. Op deze plek stond voorheen niet alleen het oude bedrijfspand van Hendriks Coppelmans Bouwgroep, maar ook het ouderlijk huis van voormalig algemeen directeur Bart Hendriks. “Het is toch geweldig dat, op de plek waar ik ben opgegroeid, samen met mijn zus Ageet en onze ouders, nu weer mensen komen wonen om er hun nieuwe thuis van te maken”, aldus Bart.

Gebouw
Het gebouw wordt zeer goed geïsoleerd, voorzien van een duurzaam ventilatiesysteem, vloerverwarming, zonnepanelen en een warmtepompinstallatie. Dat is tegenwoordig niet meer zo bijzonder. Het bijzondere is dat TNO meerdere sensoren in de woningen plaatst en daarmee onderzoekt hoe de lokaal opgewekte energie in de woning zo efficiënt mogelijk is in te zetten. Zo wordt helder wat bijvoorbeeld het beste moment is om het tapwater op te warmen. Ook kan TNO de regeling van de warmtepomp aanpassen op basis van het verwachte lokale aanbod van (zonne)energie.

Maatschappelijk Mooi
De kerningrediënten van Maatschappelijk Mooi zijn een betaalbare woonruimte, een prettige werkomgeving en het aanbod van verschillende wijkdiensten die samenkomen op één locatie. Vijftien appartementen worden verhuurd aan cliënten van Labyrint Zorg & Werk. Zij bieden ook begeleiding aan bewoners in het pand. De bewoners van deze vijftien appartementen worden ook ondersteund door de bewoners van de andere appartementen. Drie van hen waren tijdens de mijlpaalviering aanwezig en hesen de vlag mee naar het hoogste punt. Samen met Laverhof en bedrijven in de omgeving wordt een zinvolle daginvulling voor deze bewoners uitgewerkt.

Meer berichten