<p>Jan van Vucht en Franko van Lankvelt op de plek van de nieuwbouwplannen.</p>

Jan van Vucht en Franko van Lankvelt op de plek van de nieuwbouwplannen.

Veertig sociale huurwoningen voor De Bogerd

  •   keer gelezen   Wonen

UDEN | Het college van B&W van heeft gisteren groen licht gegeven voor het ontwerpbestemmingsplan De Bogerd in Uden. Area wil daar veertig (levensloopbestendige) woningen bouwen.

Er worden woningen gebouwd voor een brede doelgroep, waaronder startende gezinnen, alleenstaanden, kleine huishoudens en senioren. Die woningen worden gebouwd in het deel in de Bogerd tussen de Verduijnstraat, Bosschebaan, Ringbaan-Noord en Peperstraat. Zoals het er nu naar uit ziet start de bouw in augustus 2022 en worden de woningen opgeleverd in het najaar van 2023.

Sociale woningbouw
De woningen worden gebouwd aan de rand van het parkje aan de Bosschebaan, waar voorheen 22 sociale huurwoningen stonden. Ze worden gebouwd in twee bouwblokken, met daartussen een groene verblijfszone. Deze centrale groene zone verbindt het park aan westkant met de Verduijnstraat aan oostkant. Er komen verschillende types woningen: gezinswoningen met drie woonlagen (18), woningen voor kleine huishoudens met twee woonlagen (10), levensloopbestendige hoekwoningen van twee woonlagen (5) en levensloopbestendige tussenwoningen van twee woonlagen (7).

Toekomstbestendig
“Met de nieuwe woningen wordt een toekomstbestendige wijk gerealiseerd”, vertelt wethouder Franko van Lankvelt. “Het is een bijzonder plan met veel aandacht voor alle duurzaamheidsaspecten, zoals de natuur, het hemelwater, de biobased bouwmaterialen en het energieverbruik.”

Plannen ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 1 december gedurende zes weken ter inzage op www.uden.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Belanghebbenden kunnen gedurende die periode een zienswijze indienen.

Meer berichten