Afbeelding

Bouwrijp maken plangebied De Ruiter gestart, 165 nieuwe woningen in Uden-Zuid

Wonen 2.224 keer gelezen

UDEN | Franko van Lankvelt, wethouder Wonen, gaf vanochtend het officiële startsein voor het bouwrijp maken van plangebied De Ruiter. Het gebied, gelegen tussen de Ruitersweg, Karrevracht en Muffelke, biedt ruimte voor de bouw van 165 duurzame woningen, zowel huur en koop als particuliere zelfbouw. Er komt een mix van rij-, twee-onder-een kap- en vrijstaande woningen, waaronder 45 woningen voor sociale huur. Vanaf het voorjaar 2023 kan er gebouwd worden.

Het woningbouwplan De Ruiter is de laatste fase in de ontwikkeling van de woonwijk Hoenderbos in Uden-Zuid. Inmiddels is de gemeente gestart met het bouwrijp maken van het gebied. Eerst wordt de riolering aangelegd. Aansluitend worden de aan- en afvoerwegen voor het bouwverkeer gemaakt. Vervolgens leggen de nutspartijen hun kabels en leidingen in het gebied. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Selten Aannemingsbedrijf en lopen tot het einde van 2022. Start bouw is mogelijk vanaf voorjaar 2023.

Groene wijk
Het plangebied De Ruiter wordt een groene duurzame buurt, waar ruimte is voor een landelijke, natuurlijke sfeer met veel variatie in woonbuurtjes en groenplekken. De ligging van de woningen aan hofjes, erven en bebouwingslinten draagt bij aan het dorpse karakter. Gevarieerd woonaanbod De Ruiter is opgedeeld in zes velden en kent drie typologieën. De ‘Woonvelden’ bieden plek aan rij-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen. De twee ‘Groene Kamers’ zijn bedoeld voor ensemble-bebouwing, waarbij de woningen één geheel vormen met het omringende groen en landschap. Het merendeel van de zelfbouwkavels ligt in het verlengde van de Lentemorgen (‘Lentemorgen/Kleurrijk Lint’) en zal qua architectuur hierop aansluiten.

Start verkoop
Met de bouw van de huur- en koopwoningen gaan Area, BPD Gebiedsontwikkeling, Bouwcombinatie Uden-Zuid (Hendriks Coppelmans) en Van Wanrooij Projectontwikkeling aan de slag. De particuliere zelfbouwkavels worden door de Kavelwinkel van de gemeente Maashorst uitgegeven. De bouw van de woningen en verkoop van de zelfbouwkavels kan pas starten nadat het gebied bouwrijp is. De gemeente verwacht voor komende zomervakantie informatie te kunnen geven over de verkopende makelaars van de projectwoningen en de wijze van verkoop van de zelfbouwkavels. Inschrijving voor de zelfbouwkavels is op dit moment nog niet mogelijk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant