Vandaag werd de energie-installatie op het dak gehesen.
Vandaag werd de energie-installatie op het dak gehesen. (Foto: Hijsen energie-installatie)

Udens wooncomplex Carolushof per september van het gas af

  •   keer gelezen   Wonen

UDEN | Op het dak van wooncomplex Carolushof in Uden wordt een duurzame energie-installatie gebouwd, waardoor het gehele gebouw van het gas af kan. De installatie werd vandaag op het dak gehesen.

De eerste collectieve duurzame energie-installatie van Area wordt tegelijkertijd met de renovatie van de woningen gebouwd. De installatie bestaat uit PVT panelen, drie warmtepompen en bufferzakken. PVT panelen zijn panelen die elektriciteit én warmwater opwekken voor de collectieve verwarmingsinstallatie. Opgewekte warmte die niet direct gebruikt wordt, wordt opgeslagen in bufferzakken die in de kruipruimte van het complex liggen. De opgewekte energie die niet direct nodig is voor verwarming, wordt gebruikt voor het opwarmen van de boilers voor het warme water. De elektra die dan nog overblijft wordt gebruikt voor het gemeenschappelijk stroomverbruik. Om altijd over voldoende elektra te kunnen beschikken, blijft het complex aangesloten op het elektranetwerk.

Voor bouwvak klaar
De onderhouds- en verduurzamingswerkzaamheden zijn voor de bouwvak klaar. De energie-installatie wordt in september in gebruik genomen en wordt op afstand bewaakt op de juiste werking ervan.

Handtekening
De installatie wordt gebouwd door R&R Systems en Hazenberg Bouw B.V. Voor de exploitatie van deze installatie heeft Area een contract gesloten met istaDES en FourEnergy. Afgelopen dinsdag zetten Jan van Vucht, Jörg Plönissen van istaDES en Eline Goverde van Four Energy hun handtekening onder het contract voor het gebruik en onderhoud van de installatie.


Jan van Vucht, Eline Goverde en Jörg Plönissen.

Meer berichten