Woningen met tuin voor jonge stellen

  •   keer gelezen   Wonen
UDEN – Waar nu nog enkele oudere bungalows staan aan de Aldetiendstraat/Walravenstraat komen 18 grondgebonden woningen. Muller Bouw bouwt de woningen.Ze zijn bedoeld voor nog jonge stellen die starten op de woningmarkt. Ze gaan net geen €170.000 euro kosten. Op donderdag 9 februari begint de verkoop met de aftrap bij Grando Keukens op Vluchtoord.

[image=202543]

Op de locatie staan nu nog oudere bungalows van hout en ze zijn zeker 50 jaar oud. Ze werden gebouwd door Verlaat’s Systeembouw. Het plan van Muller Bouw speelt al een hele tijd. Was er eerst sprake van woningbouw voor ouderen, later wijzigde dat. Uiteindelijk is gekozen voor jonge mensen van begin twintig jaar die graag samen willen wonen maar een huis van twee ton niet kunnen betalen en dan tegen de financiering aan lopen. “De lasten voor deze woningen liggen straks lager dan de gemiddelde huur. Bovendien zou een starterslening van de gemeente Uden een uitkomst kunnen bieden. Al met al heb je dan wel een eigen huis met een tuintje”, vertelt Win Muller van Muller Bouw. Hij is blij dat de ING bank achter het project staat en derhalve ook met gunstige financieringsvoorwaarden komt. De woningen krijgen een flexibele indeling in twee en een halve bouwlaag met een dakterras: de keuken kan bijvoorbeeld op de begane grond maar ook op de eerste verdieping. De ligging, vlakbij het busstation en het centrum, maar toch rustig, is gunstig. De woningen krijgen een eigen parkeerplaats, veel glas en worden energiezuinig gebouwd.
Meer informatie over het ontwerp en de verkoop is vanaf 8 februari te zien op kwoon.nl. Grando Keukens levert de keukens en Van Donzel Interieurs levert gratis advies als het zover is.
Meer berichten