Grote verbouwing kantoor Area van start

  •   keer gelezen   Wonen
UDEN - Het kantoor van wooncorporatie Area in Uden ondergaat een grootschalige verbouwing. Het voorzag niet meer in de ruimte die nodig is om haar medewerkers goed te huisvesten en haar huurders een optimale dienstverlening te kunnen verstrekken.

[image=227169]

Dinsdagmiddag gaven Jan van Vucht, directeur bij Area en wethouder Peerenboom het officiële startsein voor deze verbouwing door met een sloopkraan de oude entree van het pand af te breken. Onder het toeziend oog van medewerkers, de raad van commissarissen, de bewonersraad, naastgelegen organisaties en partners in de bouw verdween een markant punt van het oude kantoor. Na het startsein op de bouwlocatie ging het gezelschap naar de tijdelijke huisvesting van Area op de Herpenstraat. Er werd een visuele presentatie getoond van het aanzicht van het pand. De plannen voor de binnenhuisarchitectuur en het voorlopige tuinontwerp kwam aan bod.

[image=227171]

Transparant
Het nieuwe kantoor wordt gerealiseerd als een gebouw waarin de kernwaarden van Area optimaal tot hun recht kunnen komen. Leenders Architecten uit Veghel heeft een gebouw ontworpen dat net als de organisatie midden in de samenleving staat, wat open, transparant en hartelijk is. Maar ook met een hoog werkcomfort en vele duurzaamheidsaspecten. De huisstijlkleuren van Area komen veelvuldig terug en maken het gebouw tot een inspirerende werkomgeving. Er wordt gewerkt met glas, lichtinval, natuurlijke materialen en een groene omgeving. Het nieuwe kantoor is straks ingericht voor flexibel werken en moet plek zijn om elkaar te ontmoeten.

Een volle planning
Bouwbedrijf Wagemakers uit Uden heeft het komende jaar haar handen vol met het slopen van ca. 500 m² onderhoudswerkplaatsen en aanbouw, het hoogwaardig renoveren van ca. 725 m² kantooroppervlak tot op hetzelfde kwaliteitsniveau als de nieuwbouw; het toevoegen van ca. 1.100 m² nieuwbouw.
Meer berichten