Starters op locatie marechausseekazerne

  •   keer gelezen   Wonen
UDEN – In 2007 stelde de fractie Leefbaar Uden al voor om de leeg gekomen marechausseekazerne aan de Orgellaan te gebruiken voor noodopvang of in te richten voor starters. Sinds het pand in bezit is van projectontwikkelaar Peters uit Schaijk lijkt nu ook het tweede idee uitgevoerd te worden. Er ligt een plan voor 28 starterwoningen op die locatie. Dinsdagavond zijn omwonden erover geïnformeerd.

[image=224610]

Projectontwikkelaar Peters uit Schaijk heeft het pand langs de Rondweg al enkele jaren geleden aangepast voor bewoning totdat hij een definitief plan klaar had. Inmiddels worden er al een tijd mensen in nood opgevangen door een kerkgenootschap. Volgens het oude bestemmingsplan Bitswijk 1970 had de locatie bestemming kantoor met logiefunctie. In het nieuwe bestemmingsplan Kom Uden heeft de voormalige kazerne een maatschappelijke bestemming. Maar omdat de ontwikkelaar gebruik kon maken van het overgangsrecht kon de gemeente de tijdelijke bewoning van het pand niet handhaven omdat de mensen er al woonden toen het nieuwe plan werd vastgesteld. Aan die situatie lijkt binnen nu en een jaar een einde te komen en zal er een verzoek tot bestemmingsplanwijziging komen. Dan pas komt de gemeente Uden in beeld.
Omwonende Frans Brouwers: “Het eerste idee om er bungalows te bouwen, juichten we toe, maar op een hoog gebouw met 28 starterwoningen zitten we niet te wachten. Dat past hier niet. (Lees het hele artikel in het Udens Weekblad van woensdag)
Meer berichten