Tevredenheid over eerste Woonbeurs

  •   keer gelezen   Wonen
VEGHEL – De eerste Woonbeurs Uden Veghel kan als geslaagd worden beschouwd. Zo’n 700 belangstellenden bezochten zaterdag de Koekbouw in Veghel.

[image=223832]

De Woonbeurs is een initiatief van Martijn de Roo (De Hypotheker Uden en Veghel) Mariska Granneman (OLAV Makelaardij) en Jeffrey Gremmen (Van de Krabben Makelaardij). “Belangrijkste aanleiding? Komen tot meer samenwerking. Dan bereik je méér dan alleen”, licht Granneman het initiatief kort toe. “Wij willen laten zien wat er wél kan op het gebied van wonen. Niet wat er niet kan.” En er is veel mogelijk, zo wordt de bezoekers van de eerste Woonbeurs duidelijk. In de inspirerende, rauwe omgeving van de voormalige mengvoederfabriek worden allerlei nieuwbouwprojecten gepresenteerd, bouwen in eigen beheer, verkoopstyling, uitleg gegeven over hypotheken, maar ook het huren van een woning.
Jan Walrecht van BIEB (Bouwen In Eigen Beheer) staat de namens de gemeente Uden in de stand van Nieuw Hoenderbosch. Op zijn lijstje staan al dik twintig geïnteresseerden die meer willen weten over het CPO in het Udense nieuwbouwproject. “Een heel mooi aantal”, zo vindt hij. “Het is lekker druk geweest aan de kraam, maar ook weer niet té druk. Ik heb belangstellenden goed aandacht kunnen geven.”

'Makelen'
Eén van de nieuwe samenwerkingsverbanden die op de lokale huizenmarkt is ontstaan is Woning(in)ruil, waarin drie makelaarskantoren uit Uden en drie uit Veghel de handen ineen hebben geslagen. Deze makelaars bemiddelen samen actief bij het ruilen of inruilen van een woning. “Wat je merkt is dat het vakmanschap van de makelaar, het zogenaamde ‘makelen’, terugkomt”, vertelt Marcel van den Hurk namens Dragt Makelaars. “Om partijen met elkaar in contact te brengen, wensen en mogelijkheden af te stemmen”, vraagt een actieve rol van de makelaar. Iets wat volgens Granneman in deze tijd ook keihard nodig is. “Je moet bereid zijn een stap extra te doen voor je klant.”
De Woonbeurs Uden Veghel is één van die initiatieven. Mede-organisator Granneman is ‘heel tevreden’ over de eerste editie. “Ik proefde zowel onder de bezoekers als standhouders veel enthousiasme.” Volgend jaar is er weer een Woonbeurs Uden Veghel. Dan vindt deze in Uden plaats. (foto's: Margot van Kleef)

[image=223833]

[image=223831]

[image=223830]
Meer berichten