SVUwonen heeft ‘groen’ woningbezit

  •   keer gelezen   Wonen
UDEN - In navolging op de koopwoningen is ook bij het verhuren van een woning een energielabel verplicht. Het energielabel is gemaakt om bewoners inzicht te geven in de energetische kwaliteit van de woning. Alle woningen van SVUwonen, bijna 5000 in totaal, zijn inmiddels voorzien van een energielabel.

[image=94308]

De kleur van het label wordt bepaald door de eigenschappen van de woning. Isolatie van dak, gevel, vloer en glas en de soort verwarming hebben invloed. Gemiddeld heeft een woning van SVUwonen energielabel C. De gemiddelde huurwoning elders in het land komt uit op label D. Hans Schepers, directeur SVUwonen: “De woningen van SVUwonen zijn daarmee groener dan het landelijke gemiddelde bij huurwoningen, iets waar we trots op zijn. Wij investeren ook al jaren in isolatieglas en spouwmuurisolatie. Ons beleid van de afgelopen jaren zorgt nu voor een groener woningbezit.”
Binnenkort geeft SVUwonen bij woningen die worden geadverteerd aan welk energielabel aan de woning hangt. Nu alle woningen van een energielabel zijn voorzien blijkt dat 58% van de woningen een groen label heeft (A, B of C). “Binnen 10 jaar is circa 90 % van de woningen van een groen label voorzien. Investeringen in energiebesparende maatregelen maken dit mogelijk. Woningen die nog niet zijn voorzien van isolatieglas en spouwmuurisolatie worden binnen vijf jaar aangepast. Woningen die nog een VR-ketel hebben worden vervroegd binnen drie jaar vervangen door een HR-combiketel. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de woning energiezuiniger wordt. Goed voor het milieu én goed voor een lagere energierekening voor onze klanten, ” aldus Schepers.
Meer berichten