Duurzame bouw op Velmolen-Oost

  •   keer gelezen   Wonen
UDEN - In Velmolen-Oost zijn sinds begin maart volop bouwactiviteiten op de bouwlocatie waar SVUwonen 24 patiowoningen realiseert. De Udense corporatie is daarmee een van de eerste partijen die op Velmolen-Oost is gestart met de bouw.

[image=94350]

“In deze zware tijden voor de woningmarkt mogen we niet stil blijven zitten. Ook al zijn de meeste patiowoningen nog niet verkocht, we zijn toch begonnen met bouwen. Hiermee willen de woningmarkt stimuleren en wij zijn er van overtuigd dat de vraag hierdoor ook aan zal trekken,” aldus Hans Schepers, directeur SVUwonen.
Op de plaats waar de woningen verrijzen zijn de bouwhekken al begin dit jaar geplaatst en aannemer Hendriks Coppelmans Uden is volop aan de slag. De patiowoningen worden voorzien van een duurzaam aardwarmtesysteem. Daarvoor worden speciale warmtepompen geplaatst. De boringen voor dit systeem zijn als eerste uitgevoerd.
De patiowoningen maken onderdeel uit van circa 130 woningen die SVUwonen in fase 1 van het gebied gaat realiseren. Bij het ontwerpen van de verschillende woningen is rekening gehouden met diverse doelgroepen. Zo worden er naast de patiowoningen appartementen, en eengezinswoningen gebouwd voor onder meer starters, gezinnen en senioren. SVUwonen biedt de woningen op verschillende manieren aan: te huur, te koop, of met koopgarant of mede-opdrachtgeverschap. Van de 24 patiowoningen wordt een deel verkocht en een deel verhuurd.
Over enige tijd start ook de Bouwcombinatie Uden-Zuid met de bouw van verschillende typen woningen. Hiervan realiseert SVUwonen 17 starterswoningen met koopgarant.
Meer berichten