‘Mooie wijk om in te gaan wonen’

  •   keer gelezen   Wonen
UDEN - Op Velmolen-Oost vond dinsdag het officiële startsein plaats van de bouw van de eerste woningen. Het betreft 24 woningen die door SVUwonen worden gerealiseerd en 56 woningen door Bouwcombinatie Uden Zuid.

[image=99743]

De toekomstige bewoners vierden samen met burgemeester Hellegers en wethouder Peerenboom de start van de bouw met het oplaten van ballonnen met persoonlijke woonwensen. Na aftellen van burgemeester Hellegers vertrokken de ballonnen richting Volkel. Wethouder Peerenboom sprak van een belangrijke stap in de Udense woningbouw. “We zijn erg blij dat ondanks de recessie een start gemaakt is met de bouw van de eerste 80 woningen. Dit is een mooie wijk om in te gaan wonen en we hopen dat deze woonwijk binnen een paar jaar helemaal is ontwikkeld.” Ook Hans Schepers van SVUwonen sprak deze hoop uit. “Ik hoop over een aantal maanden hier weer te staan bij de start van een nieuwe bouw.”
Bouwcombinatie Uden Zuid bouwt 56 woningen, verschillende typen rij-, hoek en geschakelde woningen. 85% van de woningen is verkocht. Een aantal woningtypen, in verschillende prijsklassen, is nog beschikbaar. 17 van de 80 in aanbouw zijnde woningen worden door SVUwonen aangeboden via een koopgarantregeling, waardoor ze bereikbaar worden voor starters op de woningmarkt. Verder bevat het plan ook zes huurwoningen. SVUwonen realiseert 24 patiowoningen op Velmolen-Oost. De woningen worden voorzien van een duurzaam aardwarmtesysteem. Zowel Bouwcombinatie Uden-Zuid als SVUwonen gaan in een later stadium van start met de bouw van meer woningen in het gebied. SVUwonen biedt de woningen op verschillende manieren aan: huur, koop, koopgarant of mede-opdrachtgeverschap. Voor meer informatie over de verkoop van de patiowoningen en de woningen van Bouwcombinatie Uden Zuid kan men terecht bij een van de makelaars. Kijk op www.velmolenoost.nl voor meer informatie en adresgegevens. [image=99742][image=99744][image=99745]
Meer berichten